ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Νέα έργα δρομολογούνται για το 2016

Λεμεσός: Νέα έργα δρομολογούνται για το 2016

Με απολογισμό του 2015 και με εξαγγελίες έργων που δρομολογούνται προς υλοποίηση το νέο έτος αποχαιρέτησε τη χρονιά ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου είπε ότι “το 2015 με τον πιο επίσημο τρόπο στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε η επίσημη παράδοση των τριών μεγάλων έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), δηλαδή το παραθαλάσσιο πάρκο, η ανάπλαση του κέντρου πόλης και το γραμμικό πάρκο του Γαρύλλη”, με συνολικό κόστος τα 54.15 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσθεσε ότι “προσφοροδοτούνται εκτός απροόπτου εντός του 2016 τα δυο πολεοδομικά έργα τα οποία προ πολλού βρίσκονται στον θάλαμο αναμονής, δηλαδή η σύνδεση της παραλιακής λεωφόρου με την λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, από την οδό Κουμανδαρίας μέχρι την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και η οδός Αγίας Φυλάξεως από τον ομώνυμο κυκλικό κόμβο του υπεραστικού μέχρι την Σπύρου Κυπριανού”.

Αναφορά από τον Δήμαρχο Λεμεσού έγινε και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας με την επισήμανση ότι “αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη τέσσερα συμβόλαια συνολικού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ ενώ είναι υπό αξιολόγηση άλλο ένα έργο, με στόχο την κατακύρωση των προσφορών, συνολικής δαπάνης 22 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών για να προχωρήσει άλλο ένα έργο με προϋπολογισμό έξι εκατομμύρια ευρώ”.

Ο κ. Χρίστου, είπε, επίσης, ότι “συνεχίζονται αμείωτα τα διαβήματα μας προς την Κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί το μερίδιο της, για τα μεγάλα έργα παροχέτευσης ομβρίων στις συνοικίες Αγίας Φύλας και Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, που υποφέρουν από τις πλημμύρες, συνολικού κόστους 28 εκατομμυρίων ευρώ”.

Ανέφερε πως “κατά το έτος που ανασκοπούμε έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν ξεκινήσει μεγάλος αριθμός διαφόρων έργων τοπικής και ευρύτερης σημασίας, ενώ γίνονται σχεδιασμοί και για την νέα προγραμματική περίοδο που αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργα”.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Λεμεσού, ευχήθηκε “σε όλους χρόνια πολλά και καλά, ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στην Κύπρο, ευημερία στο λαό μας και επανένωση της πατρίδας μας”.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις