ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής βουλής

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής βουλής

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καλούνται να στραφούν προς την πλευρά της Τουρκίας και η ΕΕ ειδικά θα πρέπει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, να καλέσει την Τουρκία να τερματίσει την κατοχή τμήματος ευρωπαϊκού εδάφους στην Κύπρο και να συναινέσει σε λύση στηριγμένη στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της Βουλής.

Προσθέτει ότι άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί θα πρέπει να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της ενταξιακής της πορείας.

Αναφέρει ότι το 2015 σημαδεύτηκε από την κλιμάκωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και λαός μας κλήθηκε να επωμισθεί δυσβάστακτα βάρη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Στο μήνυμα ο Πρόεδρος της Βουλής προσθέτει ότι η ασυδοσία των αγορών, η ανεξέλεγκτη δράση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και η χωρίς όρους και όρια παγκοσμιοποίηση των οικονομιών είναι η πηγή της βαθιάς κρίσης που βιώνουμε.

“Η κοινωνική οικονομία της αγοράς με κρατική εποπτεία και ρυθμιστικούς μηχανισμούς είναι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση και τη διαμόρφωση συνθηκών ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής”, συνεχίζει ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέροντας ότι “η Κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να δοκιμάζεται και η κοινωνία συνεχίζει να υποφέρει. Επιτακτική ανάγκη η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη, με επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και κοινωνική συνοχή”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα, ο αγώνας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και η αποκατάσταση των καταπατούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας, απηύθυνε στο λαό εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων ευχές για πρόοδο, ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνική συνοχή.

ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις