ΚΥΠΡΟΣ

Μητσοτάκης: Η Κύπρος θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η Κύπρος θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Κύπρο. Μετά την συνάντηση που είχε νωρίς το πρωϊ της Δευτέρας (25/01/2016) με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, αναφέρθηκε και στην εποχή των μνημονίων…

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ταξίδι του στην Κύπρο «δεν έχει μόνον εθιμοτυπικό και συμβολικό ρόλο». Ο ίδιος τον χαρακτηρίζει ένα ταξίδι ουσίας το οποίο πραγματοποιείται «σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία».

Δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Θέλω, με την παρουσία μου εδώ, να σηματοδοτήσω την αμέριστη στήριξη, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, στις προσπάθειες της Κύπρου, του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Γιαννάκη Ομήρου ότι: «Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κύριε Πρόεδρε, τις τελευταίες εξελίξεις. Με συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες οι οποίες είναι ακόμα μπροστά μας. Ελπίζουμε, όμως, ότι αυτήν τη φορά θα μπορεί να βρεθεί μια λύση, η οποία θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα, αυτήν την εθνική τραγωδία, αυτό το μεγάλο πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που στοιχειώνει ολόκληρο τον Ελληνισμό, εδώ και 42 χρόνια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις επιδόσεις της Κυπριακής οικονομίας: «Με την παρουσία μου, όμως, εδώ στην Κύπρο, θέλω να σηματοδοτήσω και το έντονο ενδιαφέρον μου για τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, καθώς και οι δύο χώρες - Ελλάδα και Κύπρος – βρέθηκαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπό τον έλεγχο μνημονιακών πολιτικών. Η Κύπρος καταφέρνει, με αποφασιστικότητα και με τη στήριξη ολόκληρου του Κυπριακού λαού, να εξέλθει από το μνημόνιο εντός των επόμενων δύο μηνών. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη χώρα μας, η οποία ακόμα βρίσκεται δέσμια ενός τρίτου μνημονίου από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθει μέσα στα επόμενα χρόνια. Το μάθημα της Κύπρου και ο τρόπος με τον οποίο η Κύπρος αντιμετώπισε τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, την επάνοδο της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον παράδειγμα και για τη δική μας χώρα».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «πόσο απαραίτητη είναι η συμπόρευση Ελλάδας και Κύπρου αυτήν την εποχή, που έχουμε μπροστά μας τόσες ανοιχτές, μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις».

Σχετικές ειδήσεις