ΚΥΠΡΟΣ

«Η Κύπρος δεν θα μπει στον μηχανισμό στήριξης»

«Η Κύπρος δεν θα μπει στον μηχανισμό στήριξης»
Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Στέφανος Στεφάνου...

Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, δήλωσε ο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Στέφανος Στεφάνου.


Μέχρι τώρα, σημείωσε, με τους χειρισμούς που έχουν γίνει, «η Κύπρος καταφέρνει να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Αυτό το έχουμε σχεδιάσει για μέχρι και το τέλος αυτού του χρόνου και γίνονται προσπάθειες και για παρακάτω», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε: «άρα, ας μη θεωρούμε δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης και να φτιάχνουμε διάφορα σενάρια».


Ακόμα υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα συζητούν διάφορα μέτρα, αναφορικά με την οικονομία, τόσο για την ικανοποίηση δημοσιονομικών αναγκών όσο και για την επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων.


Σε ερώτηση, εάν με ένα επιτόκιο 9,5% θα μπορεί η Κύπρος να προσφύγει στις διεθνείς αγορές, ο κ. Στεφάνου είπε, ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με ένα επιτόκιο πολύ πιο χαμηλό.