ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Με διπλωματία θα αντιμετωπισθεί η Τουρκία

Κύπρος: Με διπλωματία θα αντιμετωπισθεί η Τουρκία
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, την Τουρκία, η οποία γίνεται όλο και πιο ισχυρή...

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, την Τουρκία, η οποία γίνεται όλο και πιο ισχυρή οικονομικά και πολιτικά, δήλωσε η νέα υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή και υπογράμμισε πως οι προκλήσεις στο θέμα του Κυπριακού είναι μεγάλες.

Η νέα υπουργός στις πρώτες επίσημες δηλώσεις της εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την κατάλληλη διπλωματία μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, οι κίνδυνοι και οι απειλές.

« Η μεγάλη πρόκληση της προεδρίας της ΕΕ είναι μπροστά μας» επεσήμανε και τόνισε χαρακτηριστικά «Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για τη σωστή προεργασία για την ανάληψη αυτού του πολύ σημαντικό έργου, το οποίο, ίσως, για μας στην Κύπρο να γίνεται ακόμη πιο σημαντικό λόγω του μικρού μας μεγέθους, αλλά και των πολλών άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κράτος».

Η νέα υπουργός επεσήμανε επίσης ότι θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις σχέσεις της Κύπρου με τα άλλα κράτη, πέραν από την παραδοσιακή διπλωματία και σε δύο τομείς που χαρακτήρισε νευραλγικούς, την οικονομική και την πολιτιστική διπλωματία.