Προεδρικές εκλογές Κύπρος: Ουδέτερο το ΔΗΚΟ στον δεύτερο γύρο

Newsbomb

Προεδρικές εκλογές Κύπρος: Ουδέτερο το ΔΗΚΟ στον δεύτερο γύρο

Μετά τον αποκλεισμό του προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το ΔΗΚΟ την προσεχή Κυριακή δεν θα στηρίξει ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη, ούτε τον Σταύρο Μαλά.

Αυτή είναι η εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, η οποία θα τεθεί αύριο στην Κεντρική Επιτροπή.

Η εισήγηση διαμορφώθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, καθώς και στην εξέταση των πολιτικών δεδομένων, που έχουν προκύψει εν όψει του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ήταν αρνητικό. «Ακριβώς γι' αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με αντικείμενο την ανάλυση του και την επισήμανση κάποιων ειδικών παραμέτρων που οδήγησαν στη διαμόρφωση του», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ εκφράζει τις ευχαριστίες του στις πολιτικές δυνάμεις και πολύ περισσότερο στις 100.000 πολίτες, που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Εκτίμηση και επιθυμία του Εκτελεστικού Γραφείου είναι , προστίθεται , αυτή η συνεργασία, με βάση κοινές θέσεις, συνεχιστεί.

Σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης, αναφέρει:

«Σε ότι αφορά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση / εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος:

Η απόφαση για τη στάση του Κόμματος είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση.

Κυρίαρχο κριτήριο οφείλει να είναι ο σεβασμός στην επιλογή των 100.000 πολιτών που στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η συνέπεια σε αυτές τις θέσεις, είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και πεποίθησης για την ορθότητα τους.

Όπως διαπιστώνετε οι θέσεις του δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου, κυρίως σε κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν το Κυπριακό, δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις θέσεις μας».

Ως εκ τούτου, προστίθεται , « οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει υποχώρηση από τις θέσεις αυτές, γεγονός που θα συνιστούσε ασέβεια προς τους πολίτες που μας στήριξαν και θα ακύρωνε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας».

Συνεπώς, καταλήγει η ανακοίνωση, « το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Σταύρο Μαλά, δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved