ΚΥΠΡΟΣ

Θέμα χρόνου η 2η αδειοδότηση της ΑΟΖ

Θέμα χρόνου η 2η αδειοδότηση της ΑΟΖ

Η δεύτερη αδειοδότηση της ΑΟΖ Κύπρου ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης πολιτικών αξιωματούχων και «σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις», σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη.

Από την Πάφο ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και αυτό, όπως υπέδειξε, αφορά όλα τα οικόπεδα που βρίσκονται στη ζώνη αυτή. Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαδικασίες απόκτησης της Κυπριακής υπηκοότητας, ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις με κανονισμούς που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, κατά τις οποίες μπορεί κάποιος να πάρει την υπηκοότητα, κάτω από ειδικές συνθήκες κατ’ εξαίρεση, όπως άνθρωποι που επενδύουν στην Κύπρο και έχουν άδεια μόνιμης παραμονής.

Επίσης ο κ. Συλικιώτης για το αν το Υπουργείο είναι έτοιμο για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια μπορούμε να διεξάγουμε εκλογές χωρίς πρόβλημα αφού έχουμε να κάνουμε με μια πάρα πολύ καλά στελεχωμένη υπηρεσία εκλογών, η οποία ακολουθεί πάντοτε τις διαδικασίες με μια ταχύτητα χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα ή καθυστερήσεις».