ΚΥΠΡΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Η ExxonMobil στέλνει ερευνητικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ

Ραγδαίες εξελίξεις: Η ExxonMobil στέλνει ερευνητικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ

Κυπριακή ΑΟΖ | Ειδήσεις: Αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά το χρονοδιάγραμμα των ερευνών που έχει θέσει για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ είναι ο αμερικανικός ενεργειακός «κολοσσός» ExxonMobil, ο οποίος στέλνει την Κυριακή (11/03) στο τεμάχιο «10» ένα από τα δύο ερευνητικά σκάφη που έχει εκμισθώσει.

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πρόκειται για το ειδικό ερευνητικό «Ocean Investigator» με σημαία Παναμά που αναχώρησε την Κυριακή το πρωί από το λιμάνι του Λαυρίου στην Ελλάδας όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες, με προορισμό όπως έχει δηλωθεί το λιμάνι Λεμεσού.

Στη διεθνή ναυτική ορολογία το «Ocean Investigator» χαρακτηρίζεται ως «offshore supply ship», δηλαδή πλοίο εφοδιασμού ανοικτής θάλασσας. Έχει μήκος 80 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 3.300 τόνων.

Το δεύτερο σκάφος που έχει εκμισθώσει η ExxonMobil είναι το ωκεανογραφικό/ερευνητικό «R/V Med Surveyor», που ακόμα βρίσκεται στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα.

Σημειώνεται πως και τα δύο σκάφη ανήκουν στην εταιρεία Maritech Projects Services η οποία εδώ και 40 χρόνια ειδικεύεται σε έρευνες και έργα σε θαλάσσιες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την Κυπριακή ΑΟΖ

Σχετικές ειδήσεις