Κύπρος: Θρήνος στην κηδεία του δολοφονημένου ζευγαριού

Κύπρος: Θρήνος στην κηδεία του δολοφονημένου ζευγαριού

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι της Τρίτης (24/04) συγγενείς και φίλοι στα θύματα της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης 19 Απριλίου στο Στρόβολο.

Με το αγαπημένο τραγούδι του καθηγητή τους Γιώργου Χατζηγεωργίου, «Το πέλαγο είναι βαθύ», οι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο αυτός δίδασκε, αποχαιρέτισαν αυτόν και τη σύζυγό του Κωνσταντίνα Σεργίου, μετά την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού.

01 16

Συντετριμμένοι και με δάκρυα στα μάτια, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, γνωστοί και πολύς άλλος κόσμος είπαν το ύστατο χαίρε στο ζεύγος σε έναν κατάμεστο ναό, όπου η οικογένεια δεχόταν συλλυπητήρια από νωρίς το απόγευμα.

08 4

Στους επικήδειους, συνάδελφοι των δυο δολοφονηθέντων και μαθητές του Χατζηγεωργίου αναφέρθηκαν στη φιλανθρωπία, στην ανιδιοτέλεια, στην καλοσύνη και στην προθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον την χρειαζόταν, εκφράζοντας οδύνη για τον άδικο χαμό τους, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

KIPROS3

«Βόμβα» του ιατροδικαστή: Κάτι κρύβουν

Την πεποίθησή του ότι οι ανακριτές της Αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους στη Λευκωσία κάτι θέλουν να κρύψουν, γι’ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος εξέφρασε ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Μάριος Ματσάκης.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ανέφερε ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα, η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση.

«Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Ματσάκης, σημειώνοντας ότι η αυτοψία της σκηνής είναι μέρος της όλης διερεύνησης που του ανατέθηκε από την οικογένεια.

«Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία», είπε ο κ. Ματσάκης.

«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι ημέρες; Έχουν περάσει έξι ημέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες;», διερωτήθηκε ο κ. Ματσάκης.

«Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται. Στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί. Πρέπει να ελέγχονται και αυτοί», πρόσθεσε.

Ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε, επίσης, γιατί στη νεκροψία του ζεύγους «δεν συμμετείχαν και οι τέσσερις κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο. Θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;».

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος θα διενεργήσει την αυτοψία όταν η Αστυνομία ελευθερώσει τη σκηνή. «Εγώ θα την κάνω την αυτοψία, απλώς θα την κάνω αργοπορημένα…», συμπλήρωσε.

Συνεχίζονται οι έρευνες - Τι απαντά η Αστυνομία

Λίγες μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του ζευγαριού που συγκλόνισε την Κύπρο, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα κληθεί να δώσει κατάθεση ο 15χρονος γιος του ζεύγους και μοναδικός μάρτυρας.

Η κυπριακή Αστυνομία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 24 Απριλίου, επαναλαμβάνει ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης του διπλού φόνου, ανεξαρτήτως οποιονδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της, συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.

Πηγή φωτογραφιών: politis.com.cy/