ΚΥΠΡΟΣ

Φονικό Κύπρος: Σκότωσαν το ζευγάρι για να πάρουν το χρηματοκιβώτιο

Φονικό Κύπρος: Σκότωσαν το ζευγάρι για να πάρουν το χρηματοκιβώτιο

Φονικό | Κύπρος: Ο τέταρτος συλληφθείς αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος: «Εγώ είμαι ο άνθρωπος με την κουκούλα» - Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία του ζευγαριού στον Στρόβολο Λευκωσίας

Ένα ντόμινο «κελαηδισμάτων» το οποίο άρχισε από τη σύλληψη του πρώτου εκ των τεσσάρων υπόπτων, έφερε τον 22χρονο ενώπιον Δικαστηρίου.

Η ιστορία που συνεχίζει να συγκλονίζει την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα από το πρωί της Πέμπτης 19 Απριλίου 2018, ημέρα κατά την οποία εντοπίστηκαν σφαγμένοι οι Γιώργος Χατζηγεωργίου και η σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, δείχνει ότι πλησιάζει προς την εξιχνίασή της. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυπριακή Αστυνομία, φαίνεται να ξεδιπλώνει ολόκληρο το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας της 19ης Απριλίου στον Στρόβολο.

Το βράδυ του Σαββάτου (28/04/2018), η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου. Πρόκειται για ένα νεαρό άνδρα ηλικίας 22 χρόνων.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες οδηγήθηκε σήμερα, Κυριακή (29/04/2018) ενώπιον δικαστηρίου, όπου ζητήθηκε η 8ήμερη προσωποκράτησή του, καθώς όπως αναφέρθηκε υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο ύποπτος ενέχεται στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης του ζευγαριού στον Στρόβολο. Επίσης υποψίες υπάρχουν και για την διάπραξη αδικημάτων της ληστείας, της διάρρηξης και της κατοχής επιθετικού οργάνου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο 22χρονος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Μάλιστα, φέρεται να είπε στην Αστυνομία πως ήταν ο άνθρωπος με την κουκούλα.

Ποιος «έδωσε» το νεαρό;

Από τη στιγμή που αναγνώστηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, ειπώθηκε ότι ο 22χρονος, έπειτα από μαρτυρία της συλληφθείσας συμβίας του 33χρονου που συνελήφθη αρχικά, φέρεται να μετέφερε τον 33χρονο στο σπίτι όπου εντοπίστηκαν νεκρά τα θύματα του φονικού.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά και σε συνάντηση που είχαν οι τέσσερις συλληφθέντες ώρες πριν από την άγρια δολοφονία του ζευγαριού, προκειμένου να οργανώσουν ληστεία, με στόχο το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο σπίτι του Γιώργος Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και ως εκ τούτου ο 22χρονος τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (29/04/2018) ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου παρουσιάστηκαν ο 23χρονος, ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της Αστυνομίας καθώς επίσης και η 22χρονη συμβία του.

Οι καταθέσεις στο δικαστήριο

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν συλληφθεί για το σοκαριστικό έγκλημα στον Στρόβολο συνολικά τέσσερα άτομα: ένας 33χρονος, ο ετεροθαλής 23χρονος αδελφός του καθώς μια 22χρονη, σύντροφος του τελευταίου.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 8ημερη κράτηση του 23χρονου ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση, όπως και της 22χρονης συμβίας του.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο και ένα ξίφος, ενώ ψάχνουν μία κουκούλα - σκούφο, τύπου Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας Κούμεττος Κουμέττου ανέφερε στο δικαστήριο ότι βρέθηκε γενετικό υλικό της ύποπτης 22χρονης σε σπαθί, ρόπαλο και σε κορδόνια παπουτσιών συμβίου της.

Ωστόσο, η ίδια υποστήριξε ότι το σπαθί της το έκανε δώρο ο εργοδότης της, ενώ για τα άλλα δύο αντικείμενα δεν είπε τίποτα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν είδε ποτέ το σύντροφό της να έχει στην κατοχή του αυτά τα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής και ανακρίθηκαν αφού προηγουμένως ο 33χρονος, κατέθετε για περίπου πέντε ώρες.

Εξάλλου, ο 33χρονος, που αρχικώς είχε παρουσιαστεί ως «παράπλευρη» σύλληψη, παραδέχθηκε πως εμπλέκεται στο έγκλημα και κάτω από την πίεση των ανακριτών υπέδειξε το σημείο στην οικία του πατέρα του, όπου που είχε κρύψει το φονικό μαχαίρι αλλά και τα ματωμένα ρούχα.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι το φόνο διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του και ενέπλεξε στην υπόθεση και τη νεαρή. Ο 23χρονος με τη σειρά του, προφορικά, απέρριψε τον ισχυρισμό του ετεροθαλούς αδελφού του, υποστηρίζοντας ότι είναι εκείνος που διέπραξε τον φόνο.

Υπενθυμίζεται ότι τον 33χρονο είχε αναγνωρίσει και ο 15χρονος γιος των δύο θυμάτων, ως τον άνθρωπο που βρέθηκε πάνω από το κρεβάτι του και στη συνέχεια με δεύτερο άτομο τον κλείδωσαν στο κελάρι.

Διαβάστε στο Newsbomb Cyprus όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το άγριο έγκλημα στον Στρόβολο Λευκωσίας

Σχετικές ειδήσεις