ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Ραγδαίες εξελίξεις στο διπλό φονικό: Οι νέες συλλήψεις, τα ματωμένα ρούχα και το μαχαίρι

Κύπρος - Ραγδαίες εξελίξεις στο διπλό φονικό: Οι νέες συλλήψεις, τα ματωμένα ρούχα και το μαχαίρι

Οι εξελίξεις ακολουθούν η μια την άλλη με καταιγιστικούς ρυθμούς, στην προσπάθεια της αστυνομίας να εξιχνιάσει τοδιπλό φονικό στην Κύπρο.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν την Παρασκευή (27/04) οι αστυνομικοί μετά από την πολύωρη κατάθεση του 33χρονου -ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση- κάνοντας ένα βήμα προς την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου στο Στρόβολο.

Πρόκειται για τον 23χρονο αδελφό του 33χρονου ύποπτου και την 21χρονη σύντροφό του.

Δείτε την σχετική ενημέρωση της Αστυνομίας:

Όπως σημειώνει ο «Πολίτης» ο 33χρονος παραδέχτηκε, κατά την πολύωρη ανάκρισή του (ξεκίνησε στις 15.00 και τελείωσε λίγο μετά τις 20.00), την εμπλοκή του στη δολοφονία του άτυχου ζευγαριού ενώ υπέδειξε και το φονικό όπλο, το οποίο ήταν θαμμένο στο πατρικό του σπίτι στη Λευκωσία.

fonikoexelixeis1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για το έγκλημα

Τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αστυνομία μετά από υπόδειξη του 33χρονου, εντόπισε τόσα τα ρούχα που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος όσο και το φονικό μαχαίρι, το οποίο ήταν θαμμένο στο πατρικό του σπίτι στη Λευκωσία.

Ο 15χρονος γιος «έδειξε» τον 33χρονο

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο 15χρονος γιος του ζευγαριού σε αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε τον 33χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του δολοφονημένου ζεύγους είχε βρεθεί στο ΤΑΕ και έδωσε κατάθεση ως βασικός μάρτυρας.Το νεαρό συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος.

Την Πέμπτη, στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 15χρονος είχε πει στην Αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες, που του μίλησε είχε ακάλυπτο πρόσωπο και μούσι. Επίσης, είχε αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό τού είπε πως έχει έναν γιο και γι' αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κατάθεση δήλωσε ότι «ο ανήλικος στοχοποιήθηκε άδικα».

«Είδα», είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, «αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαϊωάνου υπέδειξε ότι εκπαιδευτικοί-συμμαθητές, με τους οποίους θα έλθει το παιδί σε επαφή πρέπει να το περιβάλουν με την αγάπη.

Πάντως έγκυροι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στον «Π» τόνισαν ότι η διαδικασία αναγνώρισης έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε είναι πάσχουσα αφού οι φωτογραφίες του 33χρονου είδαν το φως δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα

Πόλεμος Ελλήνων - Τούρκων στον Έβρο: «Όλη τη νύχτα είχαν στραμμένες τις κάννες των όπλων τους»

Σχετικές ειδήσεις