ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Όχι οικογένειες στο «μπλέντερ» των υποκλοπών

Όχι οικογένειες στο «μπλέντερ» των υποκλοπών

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων πλήττει τη Δημοκρατία και είναι επιτακτική ανάγκη να χυθεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.

Η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστευόμαστε πρέπει να διερευνήσει όλα τα στοιχεία και να αποδώσει ευθύνες όπου διαπιστωθεί πως υπάρχουν. Η κοινωνία ζητά απαντήσεις και όσο το ζήτημα σέρνεται τόσο η τοξικότητα θα εντείνεται με ό,τι αυτό σημαίνει για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Επειδή όμως η συγκεκριμένη υπόθεση προσφέρεται για έντονη σεναριολογία σε πολλαπλά επίπεδα, καλό θα ήταν όλοι να είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε και πως σπιλώνονται πρόσωπα χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν αποδείξεις.

Και το λέω αυτό με αφορμή τα όσα γράφτηκαν για την οικογένεια του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, κατάφερε να γλιτώσει από τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι λόγω του κακόβολου λογισμικού Pegasus. Αλήθεια, ποιος θεωρεί πως μπορεί να εμπλέκει την οικογένεια ενός πολιτικού στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει και δικαίως γύρω από τις αποκαλύψεις για το θέμα των παρακολουθήσεων. Είναι τουλάχιστον μικροψυχία και εμμονή να μπαίνουν στο… κάδρο η σύζυγος και τα παιδιά ενός υπουργού που είχαν την ατυχία να ζήσουν την τραγωδία στο Μάτι, και την τύχη να σωθούν και αυτή η τραυματική εμπειρία να συσχετίζεται με τα κακόβουλα λογισμικά.

Απαιτείται ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και ανθρωπιά όταν πρόκειται για το οικογενειακό περιβάλλον οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου και είναι αναξιοπρεπές να μπαίνουν όλα στο «μπλέντερ» της πολιτικής κόντρας. Φυσικά η κριτική είναι καλοδεχούμενη και σε κάποιες περιπτώσεις απαραίτητη σε όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα, αρκεί να γίνεται με επιχειρήματα, να μην αφήνει υπόνοια προσωπικής εμπάθειας και να μην έχει ως στόχο μόνο τη δολοφονία χαρακτήρων. Είναι θέμα ηθικής και Δημοκρατίας τα παιδιά και οι γυναίκες να μένουν εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης. Και αυτό θα πρέπει να το υπερασπιστούμε όλοι και να το προφυλάξουμε. Διαφορετικά η πολιτική ζωή του τόπου θα μετατραπεί σε «ζούγκλα» χωρίς να υπάρχουν αξίες και αρχές. Ναι στην έρευνα, ναι στην κριτική, ΟΧΙ στις αήθεις προσωπικές επιθέσεις και στην στοχοποίηση οικογενειών.