ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Βουλή: Οι σκληρές κόντρες, η δυσπιστία των πολιτών και το «καμπανάκι»

Βουλή: Οι σκληρές κόντρες, η δυσπιστία των πολιτών και το «καμπανάκι»
INTIME

Kόντρες, διαξιφισμοί και συνεχείς διακοπές χαρακτήρισαν τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ήταν σκληρή και η ένταση μεταξύ των δύο αντρών χτύπησε «κόκκινο» αρκετές φορές.

Και είναι ξεκάθαρο πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα θα εντείνεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κλίμα που θα επικρατήσει στην πολιτική ζωή.

Αναφορικά με τη σημερινή συζήτηση στο Κοινοβούλιο, οι υψηλοί τόνοι αν και αναμενόμενοι, πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Σοφότεροι σχετικά με τις παρακολουθήσεις δεν γίναμε, αποδεικτικά στοιχεία για όσα γράφονται δεν κατατέθηκαν, οπότε την παράσταση έκλεψαν οι κοκορομαχίες και οι έντονοι διάλογοι.

Το ερώτημα, όμως που τίθεται είναι αν το συγκρουσιακό σκηνικό αφορά τους πολίτες. Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το βασικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι η οικονομία και η ακρίβεια. Δηλαδή αυτό που απασχολεί την κοινωνία είναι η καθημερινότητα και το γεγονός πως το τσουνάμι των ανατιμήσεων έχει τινάξει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στον αέρα.

Κυριαρχεί επομένως η ανασφάλεια και η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες και αυτό είναι ανάγκη να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Γιατί αυτό που θα κρίνει το νικητή των εκλογών είναι η οικονομία και η καθημερινότητα. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν τα κόμματα, διαφορετικά θα αυξηθεί περαιτέρω η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Αυτό καταδεικνύεται και στις δημοσκοπήσεις, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτώμενων δεν εμπιστεύεται ούτε τη Νέα Δημοκρατία ούτε το ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει τη χώρα. Στη δημοσκόπηση της GPO στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει ποσοστό 23,9%.

Σε αντίστοιχη έρευνα της Pulse, στη σύγκριση «καταλληλότητας» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, το «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει ποσοστό 29%. Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται πως η τοξικότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, οδηγεί τους πολίτες μακριά από τα κόμματα, αφού θεωρούν πως δεν θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

Αυτό θα είναι καλό να το σκεφτούν οι πολιτικοί αρχηγοί όταν θα διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους και να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες, για την αύξηση των επιτοκίων και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.'

Σχετικές ειδήσεις

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Παρακολουθούσατε πολιτικούς, δημοσιογράφους;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Δεσμεύεστε να παραιτηθείτε;»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Δεν θα δεχθούμε παιχνίδια με Ένοπλες Δυνάμεις»