ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Καταρρέουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ - Συναγερμός στη Wall Steet

Καταρρέουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ - Συναγερμός στη Wall Steet
AP Photo

Επανέρχονται δριμύτερες οι ανησυχίες για την κατάσταση των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, με τις ομώνυμες μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται εκ νέου η PacWest, η τράπεζα του Λος Άντζελες που την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε σημαντικές πιέσεις. Η μετοχή κατρακυλά 12,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της PacWest την περασμένη Πέμπτη έχασαν το μισό της αξίας τους, στον απόηχο πληροφοριών ότι εξέταζε ενδεχόμενο πώλησης. Μια ημέρα μετά η μετοχή ανέκαμψε κατά 81%.

Σύμφωνα με όσα θυμίζει ο Guardian,, η PacWest ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα μειώσει το μέρισμά της σε μόλις 1 σεντ ανά μετοχή, αντί για 25 σεντς/μετοχή, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της τραπεζικής αστάθειας.

Στο κόκκινο και η μετοχή της Western Alliance που εδρεύει στο Phoenix της Αριζόνα, που κινείται πτωτικά και κατρακύλησε μέχρι 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η τραπεζική κρίση ενδεχομένως να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως η Western Alliance την περασμένη εβδομάδα έβαλε τέλος στα σενάρια περί πιθανής πώλησης της κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι διερευνούσε μια πιθανή πώληση, με τις μετοχές της να βυθίζονται κατά 38% την Πέμπτη πριν εκτοξευθούν 49% την Παρασκευή.

Η Valley National Bancorp καταγράφει πτώση 0,7% και η KeyCorp 0,9%.