ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Τρελό ράλι για το bitcoin - Mπορεί να φτάσει τα 69.000 δολάρια;

Τρελό ράλι για το bitcoin - Mπορεί να φτάσει τα 69.000 δολάρια;

Το μηνιαίο κέρδος του Bitcoin είναι περισσότερο από 47%, το μεγαλύτερο από τον Δεκέμβριο του 2020

Στο να καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη του σε μηνιαία βάση τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια οδεύει το Bitcoin εν μέσω ιδιαίτερα θετικού κλίματος στα χρηματιστήρια.

Η έγκριση και η κυκλοφορία αμοιβαίων κεφαλαίων διαπραγματεύσιμων στο χρηματιστήριο bitcoin spot στις ΗΠΑ φέτος άνοιξε την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε νέους επενδυτές και αναζωπύρωσε τον ενθουσιασμό που είχε εξαλειφθεί όταν οι τιμές των crypto κατέρρευσαν 2022.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση, το bitcoin σημείωσε τελευταία άνοδο 3,4% στα 62.205 δολάρια, έχοντας αλλάξει χέρια στα 63.933 δολάρια μέσα σε μια νύχτα, το υψηλότερο από τα τέλη του 2021.

Το μηνιαίο κέρδος του Bitcoin είναι περισσότερο από 47%, το μεγαλύτερο από τον Δεκέμβριο του 2020. Tην ίδια στογμή, το Ether, το μικρότερο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τα 3.500 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022 την Τετάρτη και τελευταία σημείωσε άνοδο 4,3% στα 3.466 δολάρια, ανεβάζοντας την άνοδο του Φεβρουαρίου στο 52%.

«Η δυναμική στο bitcoin πιθανόν να οδηγήσει σε μια δοκιμή και πιθανό σπάσιμο των 69.000 δολαρίων», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής στην χρηματιστηριακή IG Markets. Αυτό εκτόξευε το bitcoin πάνω από το υψηλό ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις θορυβώδεις ημέρες των κορυφών της κρυπτογράφησης τον Νοέμβριο του 2021.
«Αν αυτή ήταν οποιαδήποτε άλλη αγορά, πιθανότατα θα ήταν στην κατηγορία ‘ανάλογη κορυφή - μην πλησιάζετε αυτή τη φούσκα’», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index.

Επιπλέον, η προοπτική να πραγματοποιήσει μια σειρά μειώσεων επιτοκίων η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος περιόρισε τις διαθέσιμες αποδόσεις των ομολόγων και ενίσχυσε την όρεξη των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ταχέως αναπτυσσόμενων μετοχών τεχνολογίας.

«Οι μειώσεις των επιτοκίων έχουν σημασία», δήλωσε ο Geoff Kendrick, επικεφαλής έρευνας κρυπτογράφησης στο Standard Chartered, «Εάν μπορείτε να έχετε υψηλότερες αποδόσεις αλλού, οι αποδόσεις του Treasury είναι υψηλότερες, τότε το συγκρίνετε με αυτό που μπορείτε να κερδίσετε από το bitcoin», προσέθεσε.

Ο Kendrick ανέφερε πως η ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ και οι εισροές σε κεφάλαια bitcoin ήταν πιο σημαντικοί παράγοντες για το ρ΄λαι στο bitcoin. «Οι εισροές του ETF ήταν τεράστιες», επεσήμανε.