ME TO N & ME TO Σ

Μόνο εγώ νιώθω βλάκας, κάθε φορά που ακούω «Πάσχα στο χωριό»;

Μόνο εγώ νιώθω βλάκας, κάθε φορά που ακούω «Πάσχα στο χωριό»;

Αν δείχνει καλά το ημερολόγιο που έχω πάνω στο γραφείο μου και αν δεν με έχουν προδώσει οι λιγοστές γνώσεις στην αριθμητική η Κυριακή του Πάσχα είναι σε 18 ημέρες.

18. Δεν τις λες λίγες για να σε πιάσει άγχος που δεν έχεις κανονίσει κάτι. Δεν τις λες και πολλές για να έχεις… μηδενίσει τον κορονοϊό. Εκτός και αν μαζί με την Ανάσταση του Χριστού, ο Θεός έχει αποφασίσει να μας κάνει και κάνα άλλο δωράκι και καθαρίσει την μπουγάδα… 18 μέρες, λοιπόν, πριν την Κυριακή του Πάσχα και από τους πολιτικούς μέχρι τους επιστήμονες, υπάρχει κόσμος που λέει, που υπόσχεται να κάνουμε «Πάσχα στο χωριό».

Αλήθεια τώρα; Μόνο εγώ νιώθω βλάκας κάθε φορά που ακούω «Πάσχα στο χωριό»; Μόνο εγώ αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα ακόμη δυσάρεστο νέο που μας το φέρνουν σιγά-σιγά; Μόνο εγώ έχω συνειδητοποιήσει ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων και τον ρυθμό των εμβολιασμών, αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να το πάει χαλαρά, θα κάνουμε «Πάσχα στο Χωριό» αλλά «Καλοκαίρι στην πόλη»;

Και φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιος με κοινή λογική, που να μην καταλαβαίνει πως με το «Πάσχα στο χωριό» θα κάνουμε χαρούλες αλλά με το «Καλοκαίρι στην πόλη»- άρα και τουρισμός γιοκ- θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ για χρόνια… Πολλά χρόνια!

Τα πράγματα είναι απλά: Η χώρα που ζεις δεν έχει βαριά βιομηχανία. Για την ακρίβεια η βαριά βιομηχανία της είναι ο τουρισμός. Οπότε μια δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με τον τουρισμό κλειστό, δεν είναι απλά κάτι που δεν θα αντέξει η οικονομία, είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Θέλω σαν τρελός να μπω στο καράβι και να πάω στη Σύρο (μου) για το Πάσχα. Θέλω σαν τρελός να ξαναδώ τη μάνα και τον πατέρα μου έπειτα από ενάμιση χρόνο. Θέλω σαν τρελός να μην ξαναπώ «Χριστός Ανέστη» μέσα σε ένα δωμάτιο… Αλλά αν είναι για να ζήσω μια εβδομάδα «κανονικά» να κατεβάσουμε ρολά το καλοκαίρι, θα μείνω εδώ… Και κάθε φορά που θα ακούω «Πάσχα στο χωριό» θα σκέφτομαι ότι ο βλάκας είναι αυτός που το λέει…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.