ME TO N & ME TO Σ

Και τώρα ας αγκαλιάσουμε όλοι την 8χρονη στην Ρόδο...

Κακοποίηση 8χρονη Ρόδος
Pixabay

Δεν είστε υποχρεωμένοι να παρακολουθείτε την επικαιρότητα… Αλλά στη Ρόδο, υπήρξε μια ιστορία που σε κάνει να εξοργίζεσαι από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όποια και αν ήταν η αλήθεια. Ένα κορίτσι οκτώ χρονών εμφάνισε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Η γυναίκα που το γέννησε είναι μειωμένης αντίληψης… Η Αστυνομία αφού εξέτασε τους συγγενείς, τον σύντροφο της μητέρας, τον παππού του κοριτσιού και έπειτα από έρευνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κορίτσι δεν κακοποιήθηκε σεξουαλικά αλλά μια θεία της μικρής, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τη μητέρα του κοριτσιού, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το κοριτσάκι υπέφερε από ουρολοίμωξη και αφού προθυμοποιήθηκε να την… εξετάσει έσπασε επίτηδες τον παρθενικό υμένα του παιδιού για να εκβιάσει τη μητέρα του κοριτσιού και να της αποσπά χρήματα συστηματικά…

Προσέξτε: Αυτή η γυναίκα πλήγωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα οκτάχρονο κορίτσι με σκοπό να εκμεταλλεύεται τη μειωμένης αντίληψης μάνα του και να της παίρνει χρήματα… Σε μια κοινωνία μάλιστα όπως της Ρόδου που μπορεί να μην είναι το πιο μικρό νησί του κόσμου αλλά δεν είναι και… Αθήνα, που δεν ξέρεις τι γίνεται στο διπλανό διαμέρισμα ή μπορείς να κρυφτείς!

Κι όμως αυτή η γυναίκα, δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό. Δεν την ένοιαξε το γεγονός ότι θα πάταγε πάνω στο πρόβλημα μιας μάνας κι ενός παιδιού, ενός κοριτσιού οκτώ ετών, προκειμένου να βγάλει χρήματα. Δεν την ενδιέφερε ότι θα έβαζε στη διαδικασία της υποψίας, της αμφιβολίας, του χειρότερου εφιάλτη, τη μάνα για τον σύντροφο της ή για τον παππού του κοριτσιού… Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να σκεφτεί ότι θα κατέστρεφε μια ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένη από κάθε άποψη οικογένεια με τη μάνα να είναι σε αυτή την κατάσταση, τον πατέρα του κοριτσιού να «θαλασσοπνίγεται» για να βγάλει το μεροκάματο, τον παππού, τη γιαγιά και το νυν σύντροφο να πρέπει να εξηγήσουν τα αυτονόητα…

Κι αυτή η τύπισσα, συνεχίζει να θέλει να λέγεται «άνθρωπος». Δεν είναι… Δεν ξέρω τι συμβαίνει πια στην κοινωνία. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει πια στις μικρές κοινωνίες των χωριών και των νησιών μας. Εκεί που κάποτε βασίλευε η ανθρωπιά.

Ξέρω όμως ότι τώρα που έλαμψε η αλήθεια οι Ροδίτες πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή τη φαμίλια… Ό,τι και αν είναι, ό,τι και αν έχει περάσει, ό,τι κι αν έχει γίνει… Γιατί στο τέλος της ημέρας είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, χαμένοι στα προβλήματά τους, με μικρά παιδιά. Με μικρά, πληγωμένα παιδιά… Μικρά πληγωμένα παιδιά που έχουν την «ατυχία να είναι Ρομά». Και σιγά μην ασχοληθεί η κοινωνία με το… «γυφτάκι». Με τα «γυφτάκια»! Ας πάνε να πνιγούν… Και το κοριτσάκι και τα άλλα παιδιά και η μαμά και ο παππούς και η γιαγιά… Ας τα εκμεταλλευτούν η θεία τους, ο θείος τους… Όλοι! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Η πιο πικρή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ