ME TO N & ME TO Σ

Εσύ που έκλεισες την κόρη σου στο υπόγειο…

Εσύ που έκλεισες την κόρη σου στο υπόγειο…

Κάθε φορά που ακούω μια είδηση τραγική λέω, δεν μπορεί εδώ είναι το τέρμα… Δεν πάει παρακάτω. Αλλά πάει. Διαρκώς. Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Ακόμη και την πιο αρρωστημένη.

Στην Κυψέλη λοιπόν, ένας πατέρας με τον γιο του, έκλεισαν σε ένα υπόγειο την κόρη της οικογένειας για να την τιμωρήσουν επειδή δεν ενέκριναν την σχέση της με έναν άντρα.

Το κορίτσι είναι 22 χρονών. Το αναφέρω για τυπικούς λόγους. Ήταν δηλαδή ενήλικη από… κάθε άποψη. Ενήλικη αλλά όχι ελεύθερη. Ο πατέρας της και ο αδελφός της έχουν άλλη αντίληψη για την ελευθερία. Θέλουν πρώτα να εγκρίνουν αυτοί τον άντρα που θα ερωτευτεί η… κόρη και αδερφή τους!

Κι αν δεν τον εγκρίνουν και το κορίτσι δεν βάζει μυαλό άμα λάχει θα την κλειδώσουν στο υπόγειο για να βάλει! Και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει εκείνη για τον εαυτό της. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα του 2022 μ.Χ.

Όχι ότι αν γινόταν πχ στο Τιμπουκτού θα το δικαιολογούσαμε αλλά η Ελλάδα γέννησε τον πολιτισμό… Και στο όνομα αυτού του πολιτισμού οφείλουμε να τελειώνουμε με αυτές τις νοοτροπίες. Με αυτές τις βαρβαρότητες. Άκου λοιπόν εσύ που έκλεισες την κόρη σου στο υπόγειο… Το παιδί, το κάθε παιδί δεν ανήκει σε κανέναν. Μόνο στον εαυτό του. Και δεν ανήκει όχι όταν ενηλικιωθεί αλλά ΠΟΤΕ.

Το ότι το μεγαλώνεις δεν σημαίνει ότι είναι κτήμα σου. Το γέννησες δεν το αγόρασες. Άρα; Άρα την επόμενη φορά που θα διαφωνήσεις με την επιλογή της κόρης, δοκίμασε να της πεις τα επιχειρήματα σου. Κι αν δεν θέλει να τα ακούσει δεν φταίει εκείνη. Φταις εσύ που μάλλον δεν την έπεισες ποτέ ότι οι άνθρωποι συζητάνε και δεν απειλούν… Κι όπως αποδείχτηκε είχε δίκιο που δεν σε άκουγε. Γιατί ήξερε ότι το τέλος της… συζήτησης θα ήταν το υπόγειο.

Άκου και κάτι ακόμα: Αυτή την επόμενη φορά, όταν κι όποτε, δοκίμασε να κλειστείς εσύ στο υπόγειο. Πάρε και τον γιο μαζί να κάνετε παρέα και να τα πείτε οι δυο σας εκεί, ως έγκλειστοι. Τιμωρημένοι. Κι ας μην έχετε κάνει κάτι. Ούτε το κορίτσι έκανε. Άρα αν μην τι άλλο θα είστε πάτσι σε αυτό… Στα άλλα όχι. Γιατί φαντάζομαι ότι το κορίτσι δεν σου απαγόρεψε ποτέ τίποτα. Δεν σου είπε ποιαν θα ερωτευτείς. Δεν σου πούλησε ποτέ νταβατζιλίκι… Δεν σε έκλεισε στο υπόγειο για το καλό σου… Ε;

Και στο λέει αυτό κάποιος που μεγαλώνει δύο κορίτσια... Ένα στην ηλικία του κοριτσιού, άρα ξέρει!