ME TO N & ME TO Σ

Πάρτε θέση: Με τα «κοράκια» ή με τον φουκαρά;

Πάρτε θέση: Με τα «κοράκια» ή με τον φουκαρά;
Ντροπή. Σε όλους. Αυτοί που χρέωσαν τη χώρα, τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο!
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε να δίνει το δικαίωμα στα «κοράκια» να προχωρούν σε πλειστηριασμούς σπιτιών. Ακόμη και πρώτης κατοικίας. Άρα να βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο… Στο δρόμο.

Το ξέραμε. Δεν είναι έκπληξη. Απλά περιμέναμε ότι κάποιος θα δράσει. Ότι κάποιος θα πάρει θέση. Ότι θα πάει κόντρα στα «κοράκια». Σε όλους αυτούς που πλουτίζουν βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια του κοσμάκη. Η Ελλάδα άλλαξε. Προς το χειρότερο. Προς το πολύ φτωχότερο. Οι δουλειές δεν πληρώνουν πια όπως πλήρωναν. Αντίθετα όλα ακριβαίνουν. ΟΛΑ. Και θα συνεχίσουν.

Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε να δίνει το δικαίωμα στα «κοράκια» να προχωρούν σε πλειστηριασμούς σπιτιών. Ακόμη και πρώτης κατοικίας. Άρα να βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο… Στο δρόμο.

Ακούω κάποιους να μιλάνε για «μπαταχτσήδες» και να τους βάζουν σε πρώτο πλάνο για να μην φανούν τα δράματα. Κανείς δεν λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δούλευαν για να βγάζουν 5 δραχμές και τώρα παίρνουν δύο. Το ξεχνούν. Κανείς δεν λέει ότι πήγαινες σούπερ μάρκετ και γέμιζες το καρότσι με 1 δραχμή και τώρα θες δέκα… Κανείς. Το ξεχνούν. Βαφτίζουν τον φουκαρά, τον απελπισμένο «μπαταχτσή» ώστε όταν του πάρουν το σπίτι, να μην υπάρχει καμία αντίδραση… Να τα έχουν κάνει όλοι κι όλα καλά. Ξεχνούν να πουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νοικοκύρηδες που έχασαν τα αβγά και τα πασχάλια, όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα θα χάσουν και το σπίτι τους. Κι αντί το Κράτος ή έστω η Δικαιοσύνη να πατήσει φρένο, να προστατεύσει τον αδύναμο, τον φουκαρά ανοίγει την πόρτα στα «κοράκια».

Ντροπή. Σε όλους. Αυτοί που χρέωσαν τη χώρα, τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο! Λες και θέλει κανείς να χρωστάει… Λες και κάποιος μπορεί να σώσει το σπίτι του και δεν το σώζει για να πάει στα μπουζούκια! Η ιστορία με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τα «κοράκια», αυτούς τους νέους «νταβατζήδες», αυτούς που ρουφάνε το αίμα του κόσμου χωρίς ενοχές, δεν χωράει πολλές κουβέντες. Όποιος δεν κάνει κάτι για να σώσει τον κόσμο από τα νύχια τους, είναι μαζί τους.

Ή με τα «κοράκια» θα είσαι ή με τον φουκαρά… Ο Έλληνας έσωσε τις τράπεζες χάνοντας τη ζωή του. Καταστρέφοντας τα όνειρα των παιδιών του. Τώρα δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο για να πλουτίσουν οι «κόρακες». Θα σταθούμε απέναντι. Και πλάι στον φουκαρά… Με κάθε τρόπο και τίμημα. Ως εδώ.