ME TO N & ME TO Σ

Αυτά παθαίνεις όταν ψηφίζεις… σίριαλ!

Αυτά παθαίνεις όταν ψηφίζεις… σίριαλ!
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έπειτα από τόσα χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο απασχόλησε τον Έλληνα τώρα για αυτόν τον λόγο, λέει από μόνο του πολλά.

Αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την καταγγελία εις βάρος του. Πολύ πολύ μεγαλύτερο. Και μας αφορά όλους. Ο Γεωργούλης δεν πήγε στην Ευρωβουλή από μόνος του. Δεν είδε φως και μπήκε. Τον έστειλες εσύ κι εγώ. Με την ψήφο μας. Κι όσο ψηφίζεις όποιον βλέπεις στην τηλεόραση, οι πιθανότητες δεν θα είναι ποτέ υπέρ σου. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γιατί συνήθως η λάμψη και η χρυσόσκονη δεν είναι το πιο ασφαλές κριτήριο για το αν ο άλλος είναι ικανός. Πολλώ δε μάλλον καλός. Ο Γεωργούλης εξαργύρωσε τους ρόλους του στα σίριαλ με μια θέση στην Ευρωβουλή. Το ίδιο είχε κάνει παλιότερα και η “Σελήνη”. Κι άλλοι πολλοί… Ακόμη και τον Λεβέντη από την τηλεόραση τον έμαθες. Και τον εμπιστεύτηκες για να εκφράσει την άποψη σου στο κοινοβούλιο…

Όποιον βλέπεις στην τηλεόραση πας και τον ψηφίζεις! Ειδικά στις ευρωεκλογές που είναι… χαλαρή η ψήφος! Άλλη ηλιθιότητα κι αυτή. Τον στέλνεις στις Βρυξέλλες να παίρνει το μεροκάματο και (συνήθως) να τα ξύνει. Εκτός κι αν θυμάσαι έστω μία περίπτωση κάποιου από δαύτους που πήγε εκεί και σε έκανε περήφανο για κάτι… Στο τέλος έφτασες στο σημείο να εξάγεις κακοποιητές. Δεν σου φτάνουν αυτοί που έχεις εδώ, είπες ας δείξουμε την πραμάτεια μας και στους ξένους… Γελάω. Όπως γελάω επίσης και με όλους αυτούς που τώρα κουνάνε το δάχτυλο… Όλοι αυτοί οι “κομματικώς” αναμάρτητοι που πιστεύουν ότι ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου ή είναι πρόβατο. Δυστυχώς για την χώρα και την κοινωνία, όλοι αυτοί που διεκδικούν την ψήφο σου έχουν στις πλάτες τους ένα κάρο αμαρτίες. Και ένα σκασμό τύπους που κατηγορούνται. Για τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα… Για μικρά και μεγάλα εγκλήματα. Για χαμένες ζωές ή στην καλύτερη κατεστραμμένες.

Αν θες να αλλάξεις κάτι άλλαξε πρώτα τον τρόπο που σκέφτεσαι. Και μην εμπιστεύεσαι κάποιον που απλά τον βλέπεις στην τηλεόραση… Ξεκίνα από εκεί. Δεν αρκεί αλλά είναι μια καλή αρχή.