ME TO N & ME TO Σ

Καταργήστε την βουλευτική ασυλία!

Καταργήστε την βουλευτική ασυλία!
Eurokinissi

Από το Μάτι μέχρι τα Τέμπη και από την Ηλεία μέχρι την Εύβοια, το «σκοτώνω και δεν πληρώνω» θα είναι ο μοναδικός Νόμος για τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες. Για όλους όσοι μας πουλάνε «παραμύθια».

Δεν είμαι από αυτούς που έχουν δηλώσει απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Είχα, έχω και ελπίζω να μην έχω τις επιφυλάξεις μου. Αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μας που έχουν κάνει σημαία την απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης.

Τόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί διαχρονικά δεν θέτουν εαυτόν στην κρίση της και προτιμούν να κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία και τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κι επειδή, επίσης διαχρονικά, έχουμε χορτάσει στα παχιά λόγια και στα παραμύθια από τους πολιτικούς, θα ήταν πραγματικά ένα βήμα προς τα εμπρός ή τουλάχιστον ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια, η Βουλή να καταργήσει επιτέλους τη βουλευτική ασυλία, ώστε από εδώ και στο εξής, βουλευτές και πολίτες, υπουργοί και πολίτες, εσύ κι εγώ, εμείς κι αυτοί, όλοι να γίνουμε ίσοι, τουλάχιστον απέναντι στη Δικαιοσύνη. Ναι, αυτή που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη το πολιτικό προσωπικό της Χώρας. Αν θέλουν λοιπόν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν να δείξουν έστω μια φορά ότι όντως νιώθουν ίσοι με τον λαό, με τον κόσμο που τους ψηφίζει και τους στέλνει στη Βουλή για να τον εκπροσωπήσουν, ας καταργήσουν εδώ και τώρα το μεγαλύτερο προνόμιο τους: Την διάκριση απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, από το Μάτι μέχρι τα Τέμπη και από την Ηλεία μέχρι την Εύβοια, το «σκοτώνω και δεν πληρώνω» θα είναι ο μοναδικός Νόμος για τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες. Για όλους όσοι μας πουλάνε «παραμύθια». Για όλους αυτούς τους νταβατζήδες της ζωής μας, που δεν σεβάστηκαν καν το γεγονός ότι χθες συζητήθηκαν τα πορίσματα της Εξεταστικής- παρωδία για την δολοφονία 57 παιδιών. Και ήταν μάλλον η μοναδική στιγμή στην όλη ιστορία που δεν είπαν αλλά έδειξαν την αλήθεια. Για την εξεταστική, για την παρωδία και για το πόσο μας έχουν γραμμένους. Και τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Όλους.