MEDIA

Ινστιτούτο Reuters: Στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια το Newsbomb.gr

Ινστιτούτο Reuters: Στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια το Newsbomb.gr

Για άλλη μια χρονια το Digital News Report του Reuters Institute for the Study of Journalism, του University of Oxford φέρνει το Newsbomb.gr στην κορυφή όλων των ενημερωτικών site της Ελλάδας και για το 2019 - Τι αναφέρει η πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου;

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στην κορυφή ασταμάτητα, από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα σε όλες τις επίσημες μετρήσεις και παραμένει το πιο έγκυρο και έγκριτο ειδησεογραφικό μέσο στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της αποδοχής των αναγνωστών είναι και το γεγονός ότι κάθε χρόνο από το 2016, μέχρι και σήμερα το Newsbomb.gr είναι στην κορυφή όλων των reports του Reuters Institute για την Ελλάδα και τα top brands στο χώρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

Στην πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου για την κατάσταση των media στην Ελλάδα γίνεται μια ανάλυση για τις ανακατατάξεις που έγιναν μέσα στο 2019 στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Όπως αναφέρει η έκθεση το Newsbomb.gr διατήρησε την κορυφαία θέση για αρκετά χρόνια με την εντυπωσιακή κάλυψη ειδήσεων (34% εβδομαδιαία πρόσβαση), παρά το γεγονός ότι η online αγορά των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη, με αρκετούς νέους ψηφιακούς παίκτες.

Δείτε τον πίνακα:

Οι Έλληνες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο περισσότερες από 5 πηγές ειδήσεων σε απευθείας σύνδεση την εβδομάδα, τη δεύτερη μεγαλύτερη από 38 χώρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, περισσότερα από τα δύο τρίτα (67%) των Ελλήνων χρησιμοποιούν τα social media ως πηγή ειδήσεων, ενώ το 20% των Ελλήνων on-line (και το 32% των ατόμων κάτω των 35 ετών) ισχυρίζονται ότι τα social media είναι τους κύριους πηγή ειδήσεων.

Εκτός από το Facebook (58%) και το YouTube (36%), οι Έλληνες χρησιμοποιούν ευρέως εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να μοιραστούν και να συζητήσουν νέα. Το ένα τέταρτο του δείγματος (25%) χρησιμοποιεί το Messenger για ειδήσεις, ενώ το Viber χρησιμοποιείται για ειδήσεις από το 17% των Ελλήνων, το μεγαλύτερο ποσοστό και στις 38 χώρες της μελέτης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Καταγράφουμε την επικαιρότητα με όρους δημοσιογραφίας, με άποψη και ελευθεροτυπία, χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Instagram