MEDIA

Νόμιμη η απεργία της ΕΣΗΕΜ-Θ

Νόμιμη η απεργία της ΕΣΗΕΜ-Θ

Νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με αφορμή τις απολύσεις εργαζομένων.

Στο δικαστήριο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ η προσπάθεια αυτή της εργοδοσίας «έπεσε στο κενό έπεσε για μιαν ακόμη φορά», ενώ το διοικητικό συμβούλιο κήρυξε νέα 24ωρη απεργία, από τις 10 π.μ. του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2012 ως την ίδια ώρα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2012.

«Μετά τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία επιβεβαιώνει την καταχρηστικότητα των απολύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην εφημερίδα και το δικαίωμα της ΕΣΗΕΜ-Θ να διεκδικεί με απεργιακές κινητοποιήσεις την ανάκλησή τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει νέα κινητοποίηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας, να επαναφέρει τους απολυμένους δημοσιογράφους στις θέσεις τους, να ανακαλέσει αμέσως τις προειδοποιήσεις απολύσεων που κοινοποίησε ή ετοιμάζεται να κοινοποιήσει, να προστατεύσει τις προδιαγραφές αξιοπιστίας που αντιστοιχούν στην εφημερίδα, και να αποκαταστήσει τον ενημερωτικό της χαρακτήρα.