MEDIA

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς στις εφημερίδες

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό για το σκληρό πακέτο μέτρων που προτείνει η τρόικα και που συνδέεται με την ολοκλήρωση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Συμφωνείτε ή χρεοκοπούμε»!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το... κατά Λουκάν τελεσίγραφο «συμφωνείται ή χρεοκοπούμε» θα κληθούν να διαχειριστούν, κατά τη σύσκεψή τους υπό τον πρωθυπουργό, οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παίρνει κατά πάσα πιθανότητα νέα αναβολή για αύριο, Σάββατο, όπως ενημέρωσαν τον «Α.Τ.» κυβερνητικές πηγές αργά χθες το βράδυ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ είναι οι μόνο που δεν τους πειράζει η τρόικα!!!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιότυπη ασυλία και απ΄την τρόικα έχουν εξασφαλίσει οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ οι οποίοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια που εξασφάλισαν απ΄τη χούντα των συνταγματαρχών παρά το γεγονός ότι πρόκειται για παράνομους και αντισυνταγματικούς νόμους που περιλαμβάνουν χαριστικές διατάξεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Έρχεται εξέγερση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια καταλυτική παρέμβαση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνοντας -έστω και με καθυστέρηση- σκληρή επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή".

ΕΘΝΟΣ: "Στα 13 μέτρα μας στήνει η τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αποδοχή καταλόγου με 13 σκληρά μέτρα αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση. Συγκαταλέγονται απολύσεις στο Δημόσιο, ψαλίδισμα του κατώτατου μισθού και περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Η αδιάλλακτη αυτή στάση καθιστά κρίσιμης σημασίας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι Θεόπνευστοι Γέροντες της ορθοδοξίας μας μίλησαν επακριβώς για την κρίση...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία και σε ένα αυτοτελές βιβλίο περιλαμβάνεται ολόκληρη η Σοφία της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας σχετικά με τη σημερινή Κρίση που μας μαστίζει!... Και όπως φαίνεται από την ανάγνωσή του: οι Γέροντες της Ορθοδοξίας πρόβλεψαν επακριβώς τα μελλούμενα να συμβούν!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κουρεύουν με το ζόρι κατώτατο μισθό και επικουρικές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με την Τρόικα να θέτει τελεσίγραφα και να ζητά απλά ένα «ναι» στα νέα σκληρά μέτρα, συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έχοντας να επιλέξει μεταξύ της χρεοκοπίας και της δραματικής επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών".

ΕΣΤΙΑ: "Ο Γολγοθάς του διαχειριστή. Με το αχρεωστήτως καταβληθέν χαράτσι της ΔΕΗ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η γραφειοκρατία την οποία προσέθεσε την τελευταία διετία η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ είναι απερίγραπτη. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται αφάνταστα ακόμη και για να πληρώσουν τους φόρους τους. Αδιάψευστο πειστήριο είναι οι τεράστιες ουρές που παρατηρούνται σχεδόν καθημερινώς στις εφορίες και στα γραφεία της ΔΕΗ".

Η ΑΥΓΗ: "Συνυπογράφουν την παράδοση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αποδοχή των ισοπεδωτικών για τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των πολιτών αξιώσεων των δανειστών ετοιμάζονται να υπογράψουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, αντίστοιχα, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα, ίσως και αύριο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σε 48 δόσεις τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ προβλέπει πολύ μικρά πρόστιμα για τους παλιννοστούντες ομογενείς, αλλά και έμμεσες μειώσεις για τα εκτός σχεδίου κτίσματα σε νησιωτικές περιοχές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληρό πακέτο στο τραπέζι των αρχηγών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα σκληρό πακέτο μέτρων, που συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI+ αλλά κυρίως με τη χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, θα βρεθεί σ το τραπέζι των πολιτικών αρχηγών".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Καταπέλτης» ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επιστολή που έστειλε χθες στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την «αποτυχημένη» πολιτική που εφαρμόζεται και την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιμένει στο ρόλο του σωτήρα!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απολογισμό έργου και σφοδρή κριτική στη ΝΔ έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. "Οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες", είπε, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες και προσβολή της Ελλάδας την πρόταση για πατρωνία από επιτρόπους".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Μας ξεβράκωσαν. Η κυβέρνηση δέχθηκε επιτροπεία, μείωση μισθών, αύξηση φόρων.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τα μέτρα, οι τροϊκανοί δηλώνουν πως δεν εφαρμόζεται το μνημόνιο. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα της απόλυτης αναξιοπιστίας, του απόλυτου εξευτελισμου της χώρας και του λαού της διεξάγονται οι περίφημες συνομιλίες για: -το «Κούρεμα» και -τη νέα δανειακή σύμβαση. Τα δύο θέματα έχουν γίνει ένα πακέτο και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τα πάντα με κάποιες ελάχιστες αντιρρήσεις για το θεαθήναι".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Έγκλημα κυβέρνησης - τρόικας η μείωση 25% των μισθών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε συνολική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 25% μέσα στο 2012, μέσω της κατάργησης ή δραστικής μείωσης του 13ου - 14ου μισθού και παρεμβάσεων στον κατώτερο μισθό και τις τριετίες με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κόκκινες γραμμές και γκρίζες ζώνες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται η συμφωνία με τους δανειστές: μετά τα μεσάνυχτα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η τρόικα διέκοψαν για σήμερα, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές γκρίζες ζώνες, όπως στα μισθολογικά και στις επικουρικές συντάξεις".

City Press: "Προνομιούχο «δεν πληρώνω» από Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν κατέβαλαν τους τόκους του 2010 για τις προνομιούχες μετοχές του 2008. Προς ρήξη Γ. Παπανδρέου για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ανακωχή τέλος και νέα κόντρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανατροπή... στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, με αποκλεισμό όλων των μεγάλων οφειλών, προωθεί η κυβέρνηση μετά την επιμονή της τρόικας για απόσυρση του μέτρου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόβοι για εμπλοκή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα χέρια του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των αρχηγών των τριών κομμάτων οι τελικές αποφάσεις μετά τη χθεσινή επαναβεβαίωση της «μισής συμφωνίας» των κοινωνικών εταίρων που δεν «καλύπτει» τις απαιτήσεις της τρόικας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ασθμαίνοντας στο Eurogroup".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αγώνα δρόμου μετ΄εμποδίων θα πρέπει να επιδοθεί το επόμενο τριήμερο η κυβέρνηση, προκειμένου να φθάσει στο Eurogroup της Δευτέρας, έστω και ασθμαίνοντας, έχοντας όμως στο χέρι τη διαβεβαίωση ότι τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη δανειακή σύμβαση θα υπερψηφισθούν από την ελληνική Βουλή".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρό πολιτικό «παζάρι» για τις τραπεζικές μετοχές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κόντρες στο «παρά πέντε» των συμφωνιών με την τρόικα για PSI και δανειακή σύμβαση εκδηλώνονται για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με προνομιούχες ή κοινές μετοχές και με δικαιώματα ψήφου ή όχι".

DEALnews: "Και τώρα τι;"

Η εφημερίδα γράφει ότι "φαίνεται πως οι «μεγάλοι γάμοι» δεν έχουν τύχη. Ισως δεν πρόκειται για κακοδαιμονία ή για την «παράδοση» που πλέον έχει δημιουργηθεί αλλά οι αντικειμενικές δυσκολίες είναι τέτοιες οι οποίες, μέχρι τώρα τουλάχιστον έχουν αποτρέψει τις γιγαντιαίες συνενώσεις στον τραπεζικό".