ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown: Δείτε τι θα ανοίξει πρώτα στην Ελλάδα

Lockdown: Δείτε τι θα ανοίξει πρώτα στην Ελλάδα

Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας για το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς, η οποία θα παραμείνει κλειστεί έως τη Δευτέρα (18/01).

Όπως τόνισε το πρωί της Δευτέρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μόλις η επιτροπή του υπ. Υγείας δώσει το «οκ» για τη λειτουργία της αγοράς, το πρώτο πράγμα που θα ανοίξει στην Ελλάδα είναι το «click away».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι ημερομηνίες που ακούγονται αναφορικά με τη σταδιακή άρση του lockdown, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο. «Πέραν των μέτρων, τα οποία συνεχίζονται, με την πρώτη δυνατότητα που μπορεί να δοθεί να ανοίξει η παράδοση εκτός, θα γίνει. Το υπουργείο έχει και τους κανόνες και τα μέτρα που μπορεί να λειτουργήσει.

Το click away ήταν ένα μέτρο, το οποίο λειτούργησε αποτελεσματικά, υπήρχε ένας επιπρόσθετος τζίρος, καθότι οι μεταφορικές δεν μπορούσαν να παραδώσουν», δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άρση των μέτρων στον κλάδο της εστίασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: «Χτύπησε» το κουδούνι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία μετά από δύο μήνες (pics)