MEDIA

Κοντού – Κωνσταντίνου: Λόγια και γεγονότα που δεν μπορούν να «σβήσουν» από το μυαλό τους

Κοντού – Κωνσταντίνου: Λόγια και γεγονότα που δεν μπορούν να «σβήσουν» από το μυαλό τους

Το «χρυσό ζευγάρι» του ελληνικού κινηματογράφου, Μάρω Κοντού και Γιώργος Κωνσταντίνου, μίλησαν στην Έλενα Κατρίτση για την σχέση τους που διαρκεί 59 χρόνια και την γνωριμία τους, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά».

Οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές, ξεφύλλισαν σελίδες της ζωής τους και μίλησαν στην Έλενα Κατρίτση για τους ανθρώπους που τους επηρέασαν με την παρουσία αλλά και την απουσία τους.

Ανέτρεξαν στο παρελθόν περιγράφοντας εικόνες που σημάδεψαν τα παιδικά τους χρόνια και θυμήθηκαν λόγια και γεγονότα που δεν μπορούν να «σβήσουν» από το μυαλό τους.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου «ξαναέζησε», όσα έβλεπε μικρός, όταν ακολουθούσε τους γονείς του στα μπουλούκια: «Ήμασταν στον Εμφύλιο και όπου πηγαίναμε, νοιώθαμε φόβο και τρόμο. Όταν εμείς παίζαμε στη Στυλίδα, απέναντι στον Άγιο Κωνσταντίνο, γινόντουσαν μάχες και έφερναν τους νεκρούς με τα καΐκια. Σε τέτοια κατάσταση ζούσαμε. Δεν είχαμε ούτε σκέψεις, ούτε όνειρα, ούτε ελπίδες… Φαντάζεστε τι κατάλοιπα άφησε αυτή η εποχή; Ήμασταν δέκα παιδιά που θυμάμαι. Χαθήκανε. Τα κατάπιε η ζωή, δεν μπόρεσαν να παλέψουν όπως πάλεψα εγώ… Μπήκα στο Θέατρο Τέχνης και μπήκε το θέατρο μέσα στις φλέβες μου. Πήρα καινούργιο αίμα και με αυτό ξεκίνησα».

Η Μάρω Κοντού μίλησε για την απουσία του πατέρα της, τον οποίο έχασε από φυματίωση, όταν ήταν μόλις δύο χρόνων.

«Τον άντρα, τον ήθελα πάντα λίγο μπαμπά μου. Νομίζω ότι με επηρέασε πάρα πολύ η έλλειψη του. Δεν είχα μάθει το αρσενικό στις απλές καθημερινές σκηνές, δεν τις είχα δει μέσα στο σπίτι. ‘Ηθελα μόνο τη ρομαντική και την τρυφερή πλευρά του μπαμπά. Λάθος μεγάλο, αυτό». Παράλληλα, αποκάλυψε την πολύ ρομαντική «πολιορκία» ενός Βρετανού στρατιωτικού, ο οποίος έδωσε γράμμα για εκείνη στην τότε υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη για να την προσεγγίσει!

Δες το βίντεο

Ενθυμούμενοι την πολυαγαπημένη ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα», η Μάρω Κοντού εκθείασε την υποκριτική δεινότητα του Γιώργου Κωνσταντίνου λέγοντάς του ότι «ήσουν μόλις 27 χρονών και κατάφερες να παίξεις έναν τόσο στριφνό και τόσο συναισθηματικό άνδρα».

Δες το βίντεο