MEDIA

Γιώργος Κιμούλης: Οι καταγγελίες, η απάντηση και η «μόδα Μπεκατώρου»

Γιώργος Κιμούλης: Οι καταγγελίες, η απάντηση και η «μόδα Μπεκατώρου»

Σάλο στο καλλιτεχνικό στερέωμα έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη με τον ηθοποιό να προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Τρίτης η Ζέτα Δούκα κατονόμασε τον Γιώργο Κιμούλη ως το πρόσωπο που της άσκησε λεκτική και σωματική βία κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης.

«Όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού» ανέφερε η Ζέτα Δούκα, τονίζοντας: «Έκανε τα πάντα για να με ταράξει επί σκηνής και εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας».

Όπως αποκάλυψε, μια φορά την κλώτσησε και την έβρισε, ενώ ανέφερε ότι είχε αποφασίσει να κλείσει το θέατρο λόγω αυτών των συμπεριφορών, ωστόσο άλλαξε τη γνώμη της έπειτα από συνομιλία με τον επιχειρηματία του θεάτρου.

Ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η Κατερίνα Γερονικολού «φωτογράφισε» τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό μέσω ανάρτησής της στο Instagram από παράσταση στην οποία είχαν συνεργαστεί με τον ηθοποιό να είναι ο μοναδικός άνδρας στην εν λόγω αφίσα.

«Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος» γράφει μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γερονικολού.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε στις καταγγελίες τις οποίες απέδωσε «στη μόδα των καταγγελιών τύπου Μπεκατώρου».

Ο ηθοποιός χαρακτήρισε «αδιανόητη τη σωματική βία», κάνοντας λόγο για «γενικές και αόριστες καταγγελίες» ενώ πρόσθεσε: «Θεωρώ απαράδεκτο το να χρησιμοποιείται η πολύ σωστή κίνηση της Μπεκατώρου και να προσπαθεί οποίος έχει νιώσει προσβεβλημένος να έρχεται μετά από 13 χρόνια, να περιγράφει ένα γεγονός, να υπερβάλει και να λέει ψευδή γεγονότα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση».

Όσον αφορά την ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Happy Day: «Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία… Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει… Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».

Ο ισχυρισμός πάντως περί «μόδας καταγγελιών» προκάλεσε νέες αντιδράσεις με κορυφαία αυτή της Καίτης Γαρμπή η οποία σε ανάρτησή της στο twitter τόνισε ότι «της μόδας είναι η αλήθεια».

Η ανάρτησή της προκάλεσε αποθεωτικά σχόλια, ανάμεσά στα οποία και ένα από την τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια – Λύκεια: «Βόμβα» Γώγου – Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα