MEDIA

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στις εφημερίδες

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στις εφημερίδες

Τα θέματα κυριαρχούν που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το σχέδιο για μειώσεις στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, η έκτακτη συνάντηση Παπαδήμου με Μπαρόζο, η συνδρομή Γερμανών εμπειρογνωμόνων στις ελληνικές εφορίες και η ρύθμιση εξπρές για οφειλές στην εφορία.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίζονται με νόμο στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στόχος είναι η άμεση διευκόλυνση των εκατομμυρίων δανειοληπτών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ των υψηλών μηνιαίων δόσεων που καλούνται να πληρώσουν και των μειώσεων των μισθών και των συντάξεών τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τορπιλίζει τις εκλογές ο Γιούνκερ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τορπιλίζει τις εκλογές ο Γιούνκερ και προαναγγέλλει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Με θράσος αποικιοκράτη εκβιαστικά απαιτεί να μην ψηφιστούν τα κόμματα της αριστεράς γιατί τότε θα σταματήσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στις... εφορίες!".

Η εφημερίδα γράφει "οι πρώτοι 160 Γερμανοί εφοριακοί έρχονται στην Ελλάδα για να «καταλάβουν» τις οικονομικές εφορίες της χώρας! το σχέδιο έχει εκπονηθεί από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αποσκοπεί στον έλεγχο μιας σειράς ζωτικών τομέων του κράτους, που σχετίζονται με τα δημόσια έσοδα".

ΕΘΝΟΣ: "Οι εφορίες θέλουν τον... Γερμανό τους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιτελικές θέσεις στον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό ετοιμάζονται να καταλάβουν 160 έμπειρα στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών. Οι στόχοι είναι τρεις: Η αποτελεσματική είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και η απόδοση του ΦΠΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η «πνευματική ανοικοδόμηση» του ναού του Σολομώντα είναι ο... τελικός σκοπός του τεκτονισμού!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επειδή εμείς είμαστε πάντοτε αντικειμενικοί και δίκαιοι, θα παραθέσουμε εδώ τα σχετικά αποσπάσματα από ένα θεμελιώδες βιβλίο της τεκτονικής βιοθεωρίας και διδασκαλίες, υπό τον τίτλο «Το συμβολίζει ο μύθος του Χιράμ εν τη μασονία» του γνωστού Μεγάλου Διδασκάλου και μύστη των απόκρυφων γνώσεων Papus".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το κούρεμα όλων των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μελετά η κυβέρνηση, στο πλαίσιο σχεδίου που παρουσιάστηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση εξπρές για οφειλές στην εφορία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπ. Οικονομικών καλεί για άμεση τακτοποίηση χρεών 1 εκατ.οφειλέτες. Η εγκύκλιος που δίνει προθεσμία στους οφειλέτες έως αύριο(!) προβλέπει τμηματική εξόφληση χρεών σε 24 δόσεις ή υπό προϋποθέσεις μέχρι και σε 60 μήνες."

ΕΣΤΙΑ: "Επανάστασις στην φορολογία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν έχει παύσει να γράφη για τα πλεονεκτήματα που θα είχε η καθιέρωσις ενός ενιαίου χαμηλού συντελεστού φορολογίας καθολικής εφαρμογής. Εάν είχε επιδείξει η Κυβέρνησις της ΝΔ τόλμη και είχε καθιερώσει ένα τέτοιο σύστημα -δοθέντος μάλιστα ότι το 2005 ο κ.Καραμανλής το είχε αντιμετωπίσει- πολλά από τα επακολουθήσαντα δεινά θα είχαν αποφευχθή.

ΤΑ ΝΕΑ: "Μας έστελναν στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οδηγίες για στενή παρακολούθηση της Ελλάδας, η οποία υποδεικνυόταν ως "υποψήφια προς κατάρρευση χώρα της ευρωζώνης", διατυπώνονται σε απόρρητο e-mail της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor με ημερομηνία 19 Ιουνίου του 2009".

Metro: "Ρύθμιση-ανάσα για δανειολήπτες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλαφόν στη μηνιαία δόση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων. Σε πρώτη φάση η παρέμβαση θα αφορά δανειοδοτήσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων".

City Press: "Διήμερο μέτρων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα στη Βουλή οι περικοπές σε μισθούς- συντάξεις. Αύριο τα γενόσημα φάρμακα και οι άλλες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας. Γερμανία:Η Bundestag ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τη νέα δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σύσκεψη στην Κομισιόν για τα ξεχασμένα κονδύλια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκτακτη συνάντηση θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τέσσερις Επιτρόπους με στόχο την άμεση διοχέτευση σε αναπτυξιακές δράσης 11,2 δισ.ευρώ- συμπεριλαμβανομένης και της μικρής εθνικής συμμετοχής- που προβλέπονται στο ΕΣΠΑ.".