MEDIA

Η χορήγηση των πρώτων 30 δισ.του νέου πακέτου βοήθειας στις εφημερίδες

Η χορήγηση των πρώτων 30 δισ.του νέου πακέτου βοήθειας στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι ότι το Eurogroup άνοιξε το δρόμο για τη χορήγηση των πρώτων 30 δισ.του νέου πακέτου βοήθειας, κάλπες τον Απρίλιο, η μείωση στα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αγριες δολοφονίες και ληστείες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανεξέλεγκτη πια η εγκληματικότητα!... ενώ δεν έχουμε ακόμη υπουργό Δημόσιας Τάξης, εκτέλεσαν εν ψυχρώ περιπτερά, πατέρα δύο παιδιών. Θρίλερ στην Κομοτηνή με ομήρους και τραυματίες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στον βυθό. Νέα μαύρη τρύπα 3 δισ.ευρώ μέχρι τον Ιούνιο!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματική κατάρρευση εσόδων το πρώτο δίμηνο του 2012, αλλά ο υπερφιλόδοξος Ευ.Βενιζέλος ασκείται σε προεκλογικές πιρουέτες με τις φορολογικές δηλώσεις".

ΕΘΝΟΣ: "Καλά λόγια επιτέλους για την Ελλάδα!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αίσιο τέλος στο θρίλερ διαρκείας δίνει το Eurogroup, ανάβοντας το πράσινο φως για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου και τη νέα δανειακή σύμβαση. Κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες μίλησαν με εγκωμιαστικά λόγια για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνικά Υπερόπλα, Ομάδα Έψιλον και... Δευτέρα Παρουσία!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλά τα όσα συμβαίνουν στο διεθνές προσκήνιο, αλλά και στην περιοχή μας, τον τελευταίο καιρό.Πολλά και τραγικά εφόσον σηματοδοτούν τις ραγδαίες εξελίξεις που οδηγούν απευθείας στη Μεγάλη Αλλαγή!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πράσινο φως για εκλογές και από τους Ευρωπαίους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κάλπες τον Απρίλιο για να υπάρξει πολιτική λύση και επανεκκίνηση της οικονομίας, το μήνυμα στη Μέρκελ. Αλλαγή κλίματος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον πρόεδρος της ΝΔ".

ΕΣΤΙΑ: "Τρεις προκλήσεις για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην χώρα μας οι πάντες κατηγορούν το μνημόνιο, που επικυρώθηκε χθες από το Eurogroup αλλά ελάχιστοι έχουν προβή στον κόπο να το διαβάσουν. Οσοι από τους επικριτές του διατείνονται ότι το έχουν διαβάσει, απομονώνουν κάποια σημεία του για να δημιουργήσουν εντυπώσεις."

Η ΑΥΓΗ: "Στον αέρα και οι Πανελλαδικές!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ναυάγησε ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα τετράδια των Πανελλαδικών εξετάσεων. Τέλος Μαρτίου διαλύεται ο ΟΕΔΒ και η προμήθεια χαρτιού θα γίνει με ακριβοπληρωμένες αναθέσεις. Καθυστέρηση μηνών στη διαδικασία εκτύπωσης των σχετικών βιβλίων, προοιωνίζεται χάος και για του χρόνου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια οδηγός επιβίωσης για οφειλέτες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέχρι το υπουργείο Οικονομικών και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης αυτόματης ρύθμισης των δανείων η "Β" παρουσιάζει ένα χρήσιμο οδηγό, ώστε οι δανειολήπτες να γνωρίζουν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την τακτοποίηση των χρεών τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτη δόση με αστερίσκους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα πρώτα 58,7 δισ.ευρώ του νέου πακέτου διάσωσης, τα οποία απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI) ενέκρινε χθες το Eurogroup".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ετσι, θα βγάλετε λεφτά από τις καταθέσεις σας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τι κέρδη θα έχετε εάν "κλειδώσετε" τα χρήματά σας σε προθεσμιακή κατάθεση. Ποιους αφορούν τα προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου και πόσα θα βάλετε στην τσέπη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μείωσαν και το επίδομα ανεργίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπεγράφη χθες εσπευσμένα λόγω Eurogroup.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ έβγαλε στο εξωτερικό 400.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκπρόσωποι του έθνους- ανάμεσά τους και ο Βελόπουλος- έβγαλαν τα λεφτά τους το 2011 σε τράπεζες του εξωτερικού, την ώρα που καλούσαν το λαό να μην παίρνει τις οικονομίες του από τις τράπεζες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σφάζουν τα επιδόματα ανεργίας με μείωση από 461,50 σε 360 ευρώ το μήνα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πανεργατικός ξεσηκωμός, οργάνωση στο εργοστάσιο και στον κλάδο και αλληλεγγύη για να μην περάσει η μείωση των μισθών, για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προσοχή! Μας φακελώνει η Google".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι κανόνες τύπου Μεγάλου Αδελφού που θέσπισε από χθες η εταιρεία καταργούν την ιδιωτικότητα. Αντιδρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πόλεμος μεταξύ της Google και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξέσπασε χθες με αφορμή τη νέα πολιτική απορρήτου που έθεσε σε εφαρμογή η εταιρεία".

DEALnews: "Εκθέσεις-"φωτιά" για τις τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δυσοίωνες οι εκτιμήσεις των HSBC, UBS, και Nomura για τα κέρδη του 2011.Η ύφεση, η εκροή καταθέσεων, το "κούρεμα" των ομολόγων και η Blackrock αποτελούν τις προκλήσεις για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα".

City Press: "Πρωτοβουλία για αντιμετώπιση της ανομίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αίτημα για την επιβολή της έννομης τάξης στο κέντρο της Αθήνας. Οι δημοτικές αρχές ζητούν σταθερή παρουσία της αστυνομίας πλησίον της Νομικής Σχολής και της ΑΣΟΕΕ.

Μetro: "Καλά μαντάτα... μετά από καιρό".

Κατά την εφημερίδα "το Eurogroup άνοιξε το δρόμο για τη χορήγηση των πρώτων 30 δισ.του νέου πακέτου βοήθειας. Στις 9 Μαρτίου οι τελικές αποφάσεις. Σαμαράς:τον Απρίλιο οι εκλογές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανοίγει το 2ο πακέτο στήριξης της Ελλάδας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με την υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο του μνημονίου συνεργασίας με τον επίτροπο Ολι Ρεν και 5 βασικών συμβάσεων με τον επικεφαλής του EFSF Κλ.Ρέγκλινγκ άνοιξε το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλό μήνυμα αισιοδοξίας. Ναι στο δάνειο-Σε θετική τροχιά το PSI".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άμεσα θα εκταμιευθούν για την Ελλάδα 30 δισ.που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του PSI καθώς και 23 δισ. για τις τράπεζες. Στις 12 Μαρτίου πέφτουν στο Eurogroup οι τελικές υπογραφές για την κολοσσιαία δανειακή σύμβαση των 130 δισ.ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ξεκλείδωσαν τα πρώτα 30 δισ."

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πρώτο ουσιαστικό φως για τη λύση του ελληνικού θρίλερ ήρθε χθες από το Eurogroup και την υπογραφή των πέντε, κατ`αρχήν συμφωνιών για την αναδιάρθρωση του χρέους. Η συνεδρίαση του Εurogroup έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει και να κλείσει το PSI και να εκταμιευθεί το πρώτο μέρος του πακέτου των 100+30 δισ.ευρώ, ενώ η τελική απόφαση για το σύνολο του νέου δανείου προς τη χώρα μας θα ληφθεί στις 9 Μαρτίου σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Eurogroup:"Πράσινο φως" για πέντε συμβάσεις 93 δισ.".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας έκανε χθες το Eurogroup ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα στις 9 Μαρτίου σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αφού προηγηθεί τελική έκθεση της τρόικας για τήρηση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα, και γνωστοποιηθεί το ποσοστό εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα."