MEDIA

ΕΡΤ: Επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση μία από τις πιο πετυχημένες σειρές όλων των εποχών

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι

Τι είναι μικρό, έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές κι επιστρέφει σπίτι του;

«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και θα μεταδίδεται κάθε μέρα στις 19:00.

Μία από τις πιο αγαπημένες κλασικές σειρές που έγινε γνωστή μέσα από τη δημόσια τηλεόραση πριν από 46 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες! Kαι μάλιστα όπως δεν έχει ξαναπροβληθεί ποτέ, καθώς η ΕΡΤ εξασφάλισε την Deluxe Remastered Edition της ιστορικής αυτής τηλεοπτικής παραγωγής, που κάνει come back σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το «Little House on the Prairie», όπως είναι διεθνώς γνωστό, για πρώτη φορά θα προβληθεί σε ποιότητα High Definition, αλλά οι τεχνικοί της ΕΡΤ επεξεργάστηκαν τις νέες κόπιες, ώστε να μην μεταδοθούν με υπότιτλους, αλλά με το αυθεντικό ντουμπλάζ και τις φωνές που έχουμε αγαπήσει και έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων μας. Του Χρήστου Τσάγκα, του Ντίνου Καρύδη, της Ματίνας Καρρά, της Έφης Πίκουλα, της Αλεξίας Ασκαρίδου και τόσων άλλων γνωστών ηθοποιών.

Για τους νεότερους αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογενειακή αυτή σειρά που εκτυλίσσεται κάπου στην Άγρια Δύση, στη Μινεσότα, άρχισε να μεταδίδεται από το 1975 στην Ελλάδα και έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία, από το σήμα αρχής με το κοριτσάκι με τις κοτσίδες να σκοντάφτει στο λιβάδι μέχρι το «Καληνύχτα» της οικογένειας, όταν κλείνουν τα φώτα.

Ο Τζο Ίνγκαλς με την αξιαγάπητη οικογένειά του, μέσα από την καθημερινότητά τους διδάσκουν το ήθος και την αγάπη, ενώ σε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο οι πρωταγωνιστές εμπλέκονται σε περιπετειώδεις καταστάσεις με σασπένς και αγωνία. Μπορεί να ηχεί παράδοξο, αλλά η σειρά ακόμη και στις μέρες μας πολύ συχνά αποδεικνύεται επίκαιρη, καθώς οι πολυάριθμοι παγκοσμίως πιστοί φαν της εντοπίζουν αναφορές στο σήμερα, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα 2 επεισόδια τα οποία έγιναν διεθνώς viral, καθώς οι πρωταγωνιστές είχαν «προβλέψει» τον κορονοϊό!

Η Μελίσα Γκίλμπερτ, η Μελίσα Σου Άντερσον και ο Μάικλ Λάντον είναι για πολλούς οι πιο αγαπημένοι πρωταγωνιστές της σειράς. Και μπορεί η φράση που θυμόμαστε οι περισσότεροι να είναι αυτή της Λόρα που μιλάει στην αδελφή της και τη μαλώνει γλυκά, λέγοντας «ξέρεις, αν το ξανακάνεις αυτό Κάρι θα το πω στη μητέρα» ή «η μηλόπιτά σας κυρία Ίνγκαλς είναι η πιο νόστιμη στην κοιλάδα» αλλά η θαλπωρή που προσφέρει ένα masterpiece της διεθνούς τηλεόρασης είναι ίσως το πιο αποδοτικό φάρμακο για τους μικρότερους που θα την πρωτοδούν αλλά και τους μεγαλύτερους που θα θυμηθούν τα νιάτα τους μέσα στην πρωτόγνωρη συγκυρία που δοκιμάζει όλο τον πλανήτη.

Η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει και τους 9 κύκλους με 212 επεισόδια και η σειρά θα αρχίσει να μεταδίδεται καθημερινά στην ΕΡΤ1, στις 19:00, με πρεμιέρα την Τρίτη 20 Απρίλιου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πόλεμος για τις στολές στην κηδεια- Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ