MEDIA

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI στις εφημερίδες

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούνστον σημερινό Τύπο είναι οι διαπραγματεύσεις για το PSI, οι φόροι στα ακίνητα, τα σενάρια για επιβολή νέων μέτρων μετά τις εκλογές.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η τρόικα θα λογοδοτήσει στο Ευρωκοινοβούλιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις 27 Μαρτίου θα παρουσιαστεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου η Τρόικα, προκειμένου να «λογοδοτήσει» για τα απεχθή μέτρα που επιβάλλει στον ελληνικό λαό".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατέλαβαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χρεοκόπησε τη χώρα, πτώχευσε και το κόμμα του ο άθλιος Παπανδρέου, στιγματισμένος και αναθεματισμένος για τα αίσχη του και από τους ίδιους τους εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ - εκατοντάδες επαγγελματικά στελέχη, που χθες, εξοργισμένοι και απαυδισμένοι μετά από έξι μήνες καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους, προχώρησαν στην κατάληψη των γραφείων της Ιπποκράτους, ενέργεια που δεν έχει, βέβαια, προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ιδού η Ρόδος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων της Ρόδου βρέθηκαν οι βουλευτές και οι τοπικοί άρχοντες που αψήφησαν το «τελεσίγραφο» πολιτών και συλλόγων του νησιού και επιχείρησαν να παρακολουθήσουν από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων το 1948".

ΕΘΝΟΣ: "Η λυπητερή της Εφορίας για τα ακίνητα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυσβάστακτο είναι το φορολογικό βάρος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και θα γίνει ακόμα επαχθέστερο με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε πρακτικό οδηγό για τους επιβαλλόμενους φόρους, τα αφορολόγητα ποσά και τις ισχύουσες εκπτώσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Και ο Εκτος Αγγελος εσάλπισε... Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο πλαίσιο της παρουσίασης διαφόρων θέσεων που προβάλλουμε από αυτήν εδώ την έπαλξη αναφορικά με τα μέλλοντα να συμβούν, σημαντική θέση κατέχουν ερμηνείες, οι οποίες σχετίζονται με την αντιπαράθεση των σχετικών χωρίων του προφητικού μας Λόγου και των αντίστοιχων ιστορικών συμβάντων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μοιράζουν αυξήσεις σε λίγους, εν όψει εκλογών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ρουσφετολογική απόφαση Παπαϊωάννου, Ρόβλια, Σαχινίδη αυξάνει έως 15% τους μισθούς των δικηγόρων που εργάζονται στο Δημόσιο. Επαναφέρουν και το χρονοεπίδομα και δίνουν έξτρα μπόνους για τους δικηγόρους που υπηρετούν στις Ανεξάρτητες Αρχές".

ΕΣΤΙΑ: "Ολη η Ελλάδα στις «ουρές»".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι «ουρές» είναι φαινόμενο που ανθούσε στα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Υπήρχαν «ουρές» κυρίως για τα τρόφιμα, τα οποία διενέμοντο με δελτίο. Αλλά «ουρές» υπήρχαν και για να προμηθευθούν οι πολίτες τα δελτία με τα οποία εδικαιούντο τα τρόφιμα, καθώς και τις άλλες κοινωνικές «παροχές». Αραγε δεν θυμίζουν κάτι ανάλογο οι ουρές που σχηματίζονται τον τελευταίο καιρό και στην χώρα μας, στις διάφορες υπηρεσίες προνοίας, στις εφορίες, στα γραφεία της ΔΕΗ, αλλά και στα συσσίτια;".

Η ΑΥΓΗ: "Ταμεία. Αντιστέκονται στον στραγγαλισμό τους!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έξι ασφαλιστικά ταμεία, ανάμεσά τους από χθες και το ΤΕΑΔΥ του Δημοσίου, αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο «κούρεμα» επειδή η κυβέρνηση δεν δίνει, σε αντίθεση με τις τράπεζες, εμπράγματες δεσμεύσεις αναπλήρωσης των αποθεματικών τους"..

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μεταβιβάσεις. Πέντε διευκρινίσεις για δωρεές, γονικές παροχές, κληρονομιές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγό με τα συνηθέστερα ερωτήματα των φορολογουμένων και τις απαντήσεις σε αυτά, για θέματα φορολογίας γονικών παροχών, δωρεών, κληρονομιών και φόρου ακίνητης περιουσίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το κρίσιμο 24ωρο για το PSI".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, καθώς απόψε κλείνει το βιβλίο προσφορών. Τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, δείχνουν ότι η κρίσιμη πλειοψηφία του 66% των ιδιωτών που κατέχουν ομόλογα που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο μάλλον έχει συγκεντρωθεί ή θα συγκεντρωθεί σήμερα, για να ακολουθήσει η ενεργοποίηση των ρήτρων συλλογικής δράσης (CACs)".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Από κόσκινο οι διαφορές στις αγοραπωλησίες ακινήτων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπλόκο στις καταθέσεις όσων πούλησαν πάνω από την αντικειμενική αξία. Πώς οι τράπεζες θα καρφώνουν τους ύποπτους για φοροδιαφυγή στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Χρυσάφι» κοστίζει το λαθρεμπόριο στο δημόσιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεσμεύσεις για πάταξη της λαθρεμπορίας στα καύσιμα, μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών και εκροών σε όλα τα στάδια της διακίνησης, αλλά και ελπίδες για ενδεχόμενη επιστροφή φόρου σε περιοχές, όπου το κόστος θέρμανσης έγινε δυσβάστακτο, έδωσε χθες στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Γυναίκες του λαού οργανωθείτε διεκδικήστε όλα τα δικαιώματά σας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες του λαού μας, που δέχονται την πρωτόγνωρη ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους, να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα, στους συλλόγους του γυναικείου κινήματος με αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στις λαϊκές επιτροπές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Επίτροποι Βρυξελλών σε όλα τα υπουργεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«μάτια» σε όλα τα υπουργεία θα αποκτήσει ο Χορστ Ράιχεμνμπαχ, ο οποίος αναλαμβάνει με απόφαση της τρόικας τον ρόλο του «αρχιεπιτηρητή» της ελληνικής οικονομίας".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ομερτά ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ."

Η εφημερίδα γράφει ότι "μας πάνε στις κάλπες με κρυφή ατζέντα. Συγκυβέρνηση και διαπλοκή κρύβουν τα εξοντωτικά μέτρα του Ιουνίου. Τρομακτικοί φόροι, χιλιάδες απολύσεις, εξαφάνιση μισθών και συντάξεων θα σερβιριστούν την επομένη των εκλογών".

City Press: "Απροστάτευτα τα ταμεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«κουρεύουν» τα ομόλογά τους χωρίς να παίρνουν αντισταθμιστικά μέτρα. Εκτιμάται ότι θα χάσουν περίπου 13 δισ. ευρώ. Κίνδυνος κατάρρευσης του συνταξιοδοτικού συστήματος εντός του 2012".

Metro: "Με τις υγείες μας το... «κούρεμα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα το βράδυ εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Η συμμετοχή στο PSI θα ξεπεράσει το 75%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συντονισμός για εξάλειψη των διοικητικών εμποδίων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«προς το παρόν δεν υπάρχει ανεπάρκεια πόρων, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει υπερβολικός αριθμός αναπάντητων ερωτημάτων και διοικητικών εμποδίων, τα οποία θα πρέπει να υπερπηδηθούν, για να μπορέσουν οι διαθέσιμοι πόροι να φθάσουν στην πραγματική οικονομία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "PSI, ώρα μηδέν. Όλοι τώρα προεξοφλούν επιτυχία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολοένα και πιο κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, η οποία κρίνει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας μέσω του δεύτερου πακέτου διάσωσης για τα επόμενα χρόνια, έρχεται το ελληνικό δημόσιο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τελευταίο παζάρι για το PSI".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αγώνας δρόμου σε διεθνή κλίμακα επιχειρείται, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στο PSI. Οι εκτιμήσεις και τα μηνύματα είναι αντιφατικά, αλλά ώρα με την ώρα πολλαπλασιάζονται οι συμμετέχοντες, ανεβάζοντας το κρίσιμο ποσοστό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αγωνία «πάνω στο νήμα» για την επιτυχία του PSI".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αισιοδοξία για την επιτυχία του PSI και συμμετοχή άνω του 75% προκάλεσε στο υπουργείο Οικονομικών η χθεσινή μαζική συμμετοχή τραπεζών, των ομολόγων των ασφαλιστικών Ταμείων που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, των ελληνικών και ξένων ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά παραμένει ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα, εφόσον κριθεί αναγκαία η ενεργοποίηση των ρητρών υποχρεωτικής συμμετοχής".