MEDIA

Eurovison 2021 – Στεφανία Λυμπερακάκη: Θα κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους

Στεφανία Λυμπερακάκη

Eurovision 2021: Έτοιμη για τον σημερινό ημιτελικό η Στεφανία Λυμπερακάκη - «Θα παρουσιάσουμε κάτι που θα κάνει τους Έλληνες υπερήφανους»

Έτοιμη για τον σημερινό ημιτελικό της Eurovision 2021 στον οποίο παρουσιάζεται 4η κατά σειρά είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη.

Η νεαρή τραγουδίστρια ελπίζει ότι με το τραγούδι «Last Dance» θα βρεθεί στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου.

Το «Last Dance» είναι μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ τα ρούχα της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.

Η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στην Eurovision.

Στον Β' Ημιτελικό συμμετέχουν οι χώρες:

Σαν Μαρίνο
Εσθονία
Τσεχία
Ελλάδα
Αυστρία
Πολωνία
Μολδαβία
Ισλανδία
Σερβία
Γεωργία
Αλβανία
Πορτογαλία
Βουλγαρία
Φινλανδία
Λετονία
Ελβετία
Δανία

Θα κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή η Στεφανία Λυμπερακάκη μίλησε στα ΝΕΑ και δήλωσε ότι σήμερα Πέμπτη θα παρουσιάσει κάτι που θα κάνει τους Έλληνες υπερήφανους

Τι μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες θαυμαστές απόψε;

Από την πρώτη στιγμή λέω ότι θέλω να παρουσιάσουμε κάτι που θα κάνει τους Ελληνες υπερήφανους. Το λέω και το εννοώ μέσα από την ψυχή μου. Θέλω φέτος η Ελλάδα να κάνει την ανατροπή και να ανέβει ξανά ψηλά στη Γιουροβίζιον. Ολες οι εμφανίσεις μέχρι στιγμής έχουν πάει πολύ καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Η ομάδα μας είναι πολύ υποστηρικτική και αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλη πείρα. Οπως οι περισσότεροι ξέρουν, ανεβαίνω στη σκηνή με μια δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου. Η εμφάνισή μας έχει πολλές τεχνικές προκλήσεις και το σκηνοθετικό εύρημα υλοποιείται για πρώτη φορά live στην τηλεόραση. Παρ’ όλες τις προκλήσεις, όλα έχουν δουλέψει πολύ καλά και το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και στον τελικό. Η Γιουροβίζιον είναι ένας απρόβλεπτος διαγωνισμός και στο τέλος οι επιτροπές και το κοινό θα μας χαρίσουν τη θέση στην τελική κατάταξη. Εμείς επικεντρωνόμαστε σε μια καλή εμφάνιση και θέλουμε όλους τους Ελληνες μαζί μας.

Εχεις ήδη συμμετάσχει στη Γιουροβίζιον Τζούνιορ. Θεωρείς ότι αυτή η εμπειρία θα σε βοηθήσει στην τωρινή σου εμφάνιση;

Είναι αρκετά βοηθητικό διότι η Γιουροβίζιον Τζούνιορ έχει μεγάλες απαιτήσεις και με δίδαξε πολλά. Είναι σαν να λέμε Γιουροβίζιον Level 1. Στην ηλικία που ήμουν, η εμπειρία ήταν ανεκτίμητη. Σίγουρα, στην ενήλικη ζωή μου οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και αυτό αποτελεί μια ωραία πρόκληση για μένα. Ανυπομονώ για την ημέρα του τελικού.

Το «Last dance» ποια μηνύματα κρύβει για σένα;

Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε με την ομάδα μου είναι πως «για κάθε πράγμα που τελειώνει κάτι νέο ξεκινά». Γι’ αυτό και δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε για κάτι που δεν πήγε έτσι όπως θέλαμε. Αυτό είναι το μήνυμα, πως τίποτα δεν είναι ο «τελευταίος χορός» γιατί κάτι καινούργιο θα ξεκινήσει.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που δουλεύεις για τη συμμετοχή σου στη Γιουροβίζιον. Θεωρείς ότι τελικά η περσινή ακύρωση σου έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστείς καλύτερα;

Οταν έμαθα για την ακύρωση του διαγωνισμού, έκλαιγα για ώρες. Πίστευα ότι το όνειρό μου αποτελούσε παρελθόν. Μερικές ημέρες αργότερα, η ΕΡΤ μού ανακοίνωσε πως συνεχίζουμε μαζί και τότε χάρηκα διπλά. Οντως ο χρόνος αυτός μου επέτρεψε να δουλέψω διπλά και πιο σκληρά, να αποφοιτήσω από το σχολείο, να ξεκινήσω σπουδές σε μια μουσική ακαδημία στην Ολλανδία και να μάθω ελληνικά καλύτερα. Κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο πλευρές.

Ποια στοιχεία θεωρείς ότι πρέπει να έχει ένα κομμάτι για να ξεχωρίσει στον διαγωνισμό;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο διαγωνισμός δεν έχει τη «μαγική συνταγή» για να πετύχεις, όπως έχουμε δει. Είναι ανατρεπτικός και ανά πάσα στιγμή όλα αλλάζουν. Σίγουρα θέλει πολλή δουλειά και αγάπη από όλη την ομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κορινθία: Ο καπνός έφτασε μέχρι την Αττική – Δείτε φωτογραφίες