MEDIA

Eurovision 2021 Τελικός: «Ανεβαίνει» η Κύπρος στα προγνωστικά - «Κατρακυλάει» η Ελλάδα

Eurovision 2021 Τελικός: «Ανεβαίνει» η Κύπρος στα προγνωστικά - «Κατρακυλάει» η Ελλάδα

Eurovision 2021: Τι δείχνουν οι νέες αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών λίγες ώρες πριν τον τελικό

Με την εμφάνιση της Κύπρου, την Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι «El Diablo» θα ανοίξει απόψε στις 22:00 η αυλαία του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2021 που διεξάγεται στο «Ahoy Arena» του Ρότερνταμ.

Το τραγούδι της Ελλάδας με ερμηνεύτρια τη Stefania (Στεφανία Λυμπεράκη) θα παρουσιαστεί στη 10η θέση.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μαζί με τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, θα παρουσιάσουν το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ την ενδυματολογική εμφάνιση της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία.

Δύο είναι οι χώρες που έχουν ξεχωρίσει και θα δώσουν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της Eurovision, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Ιταλία και Γαλλία είναι τα φαβορί, με τους πρώτους να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα.

Η Κύπρος που χθες (21/5) βρέθηκε ακόμα και στην 11η θέση βάσει των προγνωστικών, ανέβηκε στην 8η θέση, όπως βλέπουμε στις αποδόσεις της Novibet, ενώ η Ελλάδα «κατρακυλά».

Το τραγούδι της Στεφανίας Λυμπερακάκη μπορεί να «μάγεψε» στον ημιτελικό, όμως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 14η θέση, στην ίδια απόδοση με τις Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν και Σερβία, κάτι που βάσει των προγνωστικών σημαίνει πως το «Last Dance» αναμένεται να τερματίσει 14ο με 17ο.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό έχει ως εξής:

1. Κύπρος

2. Αλβανία

3. Ισραήλ

4. Βέλγιο

5. Ρωσία

6. Μάλτα

7. Πορτογαλία

8. Σερβία

9. Μεγάλη Βρετανία

10. Ελλάδα

11. Ελβετία

12. Ισλανδία

13. Ισπανία

14. Μολδαβία

15. Γερμανία

16. Φινλανδία

17. Βουλγαρία

18. Λιθουανία

19. Ουκρανία

20. Γαλλία

21. Αζερμπαϊτζάν

22. Νορβηγία

23. Ολλανδία

24. Ιταλία

25. Σουηδία

26. Άγιος Μαρίνος

Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Στον τηλεοπτικό σχολιασμό του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στο studio του ραδιοφώνου o Δημήτρης Μεϊδάνης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Τελικό της Eurovision, θα ανακοινώσει ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Στο μεταξύ οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού έχουν ετοιμάσει μία θεαματική δράση, ένα πάρτι που θα λάβει χώρα σε ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων. Το πάρτι ανακοινώθηκε στο τέλος του Β' Ημιτελικού με την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου πάνω σε μία ταράτσα.

Έτσι η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι πέντε νικητές της Eurovision, θα είναι οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof». Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ.

Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου, που θα τραγουδήσει το «My Number One» (Ελλάδα 2005), οι υπόλοιποι guest stars της βραδιάς είναι οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Οι έρευνες που δεν «βγήκαν» και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.