MEDIA

Eurovision 2021: Δείτε LIVE το μεγάλο τελικό - Αγωνία για Ελλάδα και Κύπρο

Eurovision 2021: Δείτε LIVE το μεγάλο τελικό - Αγωνία για Ελλάδα και Κύπρο
eurovision.tv

Eurovision 2021: Η Έλενα Τσαγκρινού και η Στεφανία Λυμπερακάκη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό - Με εντυπωσιακή... παρέλαση των συμμετοχών ξεκίνησε η βραδιά - Αγωνία για τη βαθμολογία Ελλάδας και Κύπρου στη φετινή Eurovision που έχει θέμα το ελπιδοφόρο «Open Up».

Σε εξέλιξη είναι ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2021 στον οποίο συμμετέχει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Η βραδιά ξεκίνησε με μια παρέλαση των συμμετεχόντων και ακολούθησαν οι συμμετοχές των χωρών.

Η Έλενα Τσαγκρινού ερμήνευσε πρώτη - με το άνοιγμα του διαγωνισμού - το «El Diablo» στη σκηνή του Ρότερνταμ, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Η Ελλάδα με την Στεφανία Λυμπερακάκη εμφανίστηκε 10η κατά σειρά και είχε επίσης εντυπωσιακή παρουσία. Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν και πάλι τα προβλήματα για την ελληνική συμμετοχή καθώς όπως και στον Β' ημιτελικό, έτσι και στον τελικό δεν λειτούρηγσε σωστά το green screen.

Ο τελικός μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Δείτε εδώ LIVE τον 1ο Ημιτελικό Eurovision 2021

Στον τηλεοπτικό σχολιασμό του Τελικού είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στο studio του ραδιοφώνου o Δημήτρης Μεϊδάνης.

Δείτε την εμφάνιση της Κύπρου στον τελικό:

Η εκθαμβωτική Έλενα βγήκε στη σκηνή με τους χορευτές στο πλευρό της με ένα αποκαλυπτικό φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη με κρυστάλλους.

Το ελληνικό τραγούδι είναι μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn ενώ τη σκηνοθεσία για την παρουσία της Στεφανίας Λυμπερακάκη στη σκηνή έκανε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Θυμίζουμε ότι η φετινή Eurovision έχει θέμα το ελπιδοφόρο «Open Up».

Η εμφάνιση της Ελλάδας στον τελικό:

Eurovision 2021 – Τελικός: Η σειρά εμφάνισης των χωρών

1. Κύπρος

2. Αλβανία

3. Ισραήλ

4. Βέλγιο

5. Ρωσία

6. Μάλτα

7. Πορτογαλία

8. Σερβία

9. Μεγάλη Βρετανία

10. Ελλάδα

11. Ελβετία

12. Ισλανδία

13. Ισπανία

14. Μολδαβία

15. Γερμανία

16. Φινλανδία

17. Βουλγαρία

18. Λιθουανία

19. Ουκρανία

20. Γαλλία

21. Αζερμπαϊτζάν

22. Νορβηγία

23. Ολλανδία

24. Ιταλία

25. Σουηδία

26. Άγιος Μαρίνος

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Τελικό της Eurovision, ανακοινώνει ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Στο μεταξύ οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού έχουν ετοιμάσει μία θεαματική δράση, ένα πάρτι που θα λάβει χώρα σε ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων. Το πάρτι ανακοινώθηκε στο τέλος του Β' Ημιτελικού με την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου πάνω σε μία ταράτσα.

Έτσι η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι πέντε νικητές της Eurovision, θα είναι οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof». Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ.

Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου, που θα τραγουδήσει το «My Number One» (Ελλάδα 2005), οι υπόλοιποι guest stars της βραδιάς είναι οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.055 νέα, 586 διασωληνωμένους και 37 θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ