MEDIA

Το καλοκαιρινό στοίχημα της πρωινής ενημέρωσης με το βλέμμα στο... φθινόπωρο

καμερα στούντιο

Πού ποντάρουν MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ, OPEN και ALPHA για να κρατήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ζωηρό και το καλοκαίρι

Το μυαλό πλέον όλων είναι στη θάλασσα, στις καλοκαιρινές διακοπές και στην ξεκούραση, όμως οι ιθύνοντες των τηλεοπτικών καναλιών δεν εφησυχάζουν αυτή την περίοδο αντιθέτως θεωρούν πως είναι ευκαιρία να «χτίσουν» ένα κοινό που θα τους ακολουθεί και την επερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Η καλύτερη ώρα είναι τώρα γιατί η ενημέρωση «τρέχει» πολύ το καλοκαίρι και οι τηλεθεατές αναζητούν με το κοντρόλ στο χέρι τα πληρέστερα και πιο γρήγορα ρεπορτάζ σε θέματα που τους απασχολούν.

Η θερινή μάχη στην ενημέρωση ξεκινά από την Δευτέρα 12 Ιουλίου με Alpha, ΑΝΤ1 και Mega να παίζουν τα νέα τους «χαρτιά».

Η ΕΡΤ θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε λίγες ημέρες οπότε θα αφιερώσει εκεί το πρόγραμμα της.

Ο ΣΚΑΪ θα πάει όλο τον Ιούλιο ως έχει το πρόγραμμα και από τον Αύγουστο θα πάρουν ανάσα οι κεντρικοί παρουσιαστές δίνοντας τη «σκυτάλη» σε συναδέλφους τους ενώ το OPEN δεν θα φρεσκάρει την πρωινή ενημερωτική του ζώνη με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Alpha: Με συνταγή δοκιμασμένη που δεν χάνει

Ο Alpha μπαίνει δυναμικά στην ενημέρωση από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Η Μαρία Νικόλτσιου, η Εφη Αλεβίζου και ο Γιώργος Γρηγοριάδης είναι πολύπειροι δημοσιογράφοι και ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό.

Ο Γιώργος Γρηγοριάδης, η Μαρία Νικόλτσιου και η Εφη Αλεβίζου

Όσες φορές έχουν κληθεί σε ειδικές αποστολές τα έχουν φέρει σε πέρας αφού τόσα χρόνια έχουν «χτίσει» σχέση με το τηλεοπτικό κοινό που τους ακολουθεί.

Και οι τρεις τους είναι καθαρόαιμοι ρεπόρτερ γεγονός που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τα θέματα με το σωστό τρόπο. Πέρα από την στενή επικαιρότητα θα επιχειρήσουν να δώσουν βήμα στην περιφέρεια με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

ANT1: Οι «Πρωινοί Τύποι» θα είναι το «Καλοκαίρι Μαζί»

Ο Παναγιώτης Στάθης και ο Νίκος Ρογκάκος («Πρωινοί Τύποι») τα Σαββατοκύριακα άφησαν το αποτύπωμα τους τους τελευταίους μήνες.

Οι δύο πολύπειροι ρεπόρτερ παρουσίαζαν την επικαιρότητα με τον δικό τους τρόπο και αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους ιθύνοντες του καναλιού του Αμαρουσίου. Κάθε άλλο, μάλιστα, γι' αυτό και επενδύουν πάνω τους και το καλοκαίρι.

Νίκος Ρογκάκος και Παναγιώτης Στάθης

Έτσι από τις 12 Ιουλίου βγαίνει «στον αέρα» η εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» με Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη, Ηρώ Ράντου, Χρύσα Φώσκολου, Γιώργο Γρηγοριάδη.

Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά 7-11 το πρωί και το περιεχόμενό της θα είναι το γνωστό και αναμενόμενο: τρέχουσα επικαιρότητα, ρεπορτάζ, συνδέσεις, χρηστικές πληροφορίες, καλοκαιρινά θέματα κ.λπ.

Mega: Ποντάροντας σε νέους και ικανούς ρεπόρτερ-παρουσιαστές

Η «Κοινωνία Ώρα MEGA» αλλάζει παρουσιαστές για το καλοκαίρι. Ο Νικήτας Κορωνάκης, η Μπάγια Αντωνοπούλου και η Στέλλα Στυλιανού θα επιχειρήσουν να πουν την πρώτη καλημέρα της ημέρας στο τηλεοπτικό κοινό από την συχνότητα του Mega.

Από τις 5:30 θα βρίσκονται on-air στο πλατό του Mega στη λεωφόρο Συγγρού και θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην απλή καθημερινότητα, πέραν της στενής ειδησεογραφικής επικαιρότητας.

Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Με συνδέσεις σε πολλές πόλεις και με μάχιμο ρεπορτάζ. Και οι τρεις τους τι ξέρουν πολύ καλά αυτή την συνταγή αφού είναι τρεις ρεπόρτερ που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα σε ρεπορτάζ.

Στέλλα Στυλιανού, Νικήτας Κορωνάκης, Μπάγια Αντωνοπούλου

ΣΚΑΪ: Ανάσα τον Αύγουστο για τους κεντρικούς παρουσιαστές

Στο ποδόσφαιρο λένε «ομάδα που χάνει δεν αλλάζει».

Αυτό μάλλον κάνουν και στον ΣΚΑΪ καθώς το πρωινό δίδυμο Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου θα συνεχίσει όλο τον Ιούλιο και θα πάει για βουτιές τρεις εβδομάδες τον Αύγουστο και συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 27 Αυγούστου.

Στη θέση τους θα βρεθεί ο Νίκος Υποφάντης, ο οποίος την πρώτη εβδομάδα θα είναι με τη Μαρία Βούσουλα, την οποία θα διαδεχτεί για τις επόμενες δύο ο Νίκος Ανδρίτσος.

Στη θέση των «Αταίριαστων» θα βρεθούν οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Αντώνης Αντζολέτος.

Εξαιρετικοί όλοι τους θα βρεθούν στο πλατό και θα ενημερώνουν τους τηλεθεατές με αμεσότητα και εγκυρότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.