MEDIA

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι απαντά η ΕΡΤ για τη μη μετάδοση του αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι απαντά η ΕΡΤ για τη μη μετάδοση του αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη

Ο Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ, Παναγιώτης Λυκουρόπουλος, επιχειρεί να «απολογηθεί» για τους λόγους που η Δημόσια Τηλεόραση δεν μετέδωσε τον αγώνα του πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη. Είχε προηγηθεί ο σάλος με τη μη μετάδοση του προκριματικού αγώνα του Ολυμπιονίκη μας και κορυφαίου Έλληνα αθλητή, Λευτέρη Πετρούνια.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα «αμέλεια» της ΕΡΤ να μεταδώσει τον αγώνα του πρωταθλητή μας στο Πίνγκ Πόνγκ, Παναγιώτη Γκιώνη. Μετά την κατακραυγή για τη μη μετάδοση του Λευτέρη Πετρούνια στους προκριματικούς των κρίκων, η Δημόσια Τηλεόραση πέφτει σε νέα «γκάφα», με τους επικεφαλής του αθλητικού ρεπορτάζ, αλλά και την ηγεσία της Δημόσιας Τηλεόρασης να βρίσκονται στο επίκεντρο των αντιδράσεων.

Ο Διευθυντής αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ κ. Γιώργος Λυκουρόπουλος επιχειρεί μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε να αιτιολογήσει τα όσα συμβαίνουν με τις μεταδόσεις των αγωνισμάτων στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Αναλυτικά:

«Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας.

Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της Covid-19: Οι διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων