MEDIA

Η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις εφημερίδες

Η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, η αναδιοργάνωση των οργανισμών με τη μείωση των διοικητικών δομών, η νέα ρύθμιση χρεών στα Ταμεία με διακανονισμό της οφειλής.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "40% έως 100% έκπτωση για ρύθμιση χρεών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα ρύθμιση χρεών στα ταμεία με διακανονισμό της οφειλής και έκπτωση 40% στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις ή με ολοσχερή διαγραφή τους για εξόφληση μέσα σε έξι μήνες, προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστρέφει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Επιστρέφει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία της παράταξης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μακελειό στο ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωπος με την πρώτη εσωκομματική κρίση ήρθε χθες, προτού ακόμα συμπληρώσει 48 ώρες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Έχοντας αφήσει σε όλους τους τόνους να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός στην επιστροφή πολλών εκ των διαγραφέντων βουλευτών, σε μια προσπάθεια να φανεί ενωτικός, άκουσε από... τηλεοράσεως τον άνθρωπο που απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα για να τον στηρίξει μετ΄εναγκαλιασμών να διαφωνεί και να θέτει βέτο!".

ΕΘΝΟΣ: "Κατάργηση 2.174 υπηρεσιών του Δημοσίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταλυτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, με την κατάργηση 2.174 υπηρεσιών, επιφέρει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφορά 11 υπουργεία. Από τις καταργούμενες οργανικές μονάδες οι 280 διέθεταν μόνο προϊσταμένους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Ξένη Δύναμη που θα παριστάνει τους Ελληνες θα επιτεθεί στην Τουρκία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν θα αργήσει η μέρα, στην οποία ισχυρή πλανητικών διαστάσεων δύναμη θα προβεί σε προβοκατόρικο χτύπημα εναντίον της "Τ.Δ.Β.Κ" ["Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου"]".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον ύπαρχο του «Τιτανικού»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έκανε τον ανήξερο για το μαγείρεμα του ελλείμματος το 2009 και τις συζητήσεις με το ΔΝΤ, ενώ κάρφωσε μέχρι και τον Σημίτη για να... σωθεί!".

ΕΣΤΙΑ: "Να ανατροπή το αρνητικό κλίμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγαλύτερο λάθος που διέπραξε το ΠΑΣΟΚ από την ημέρα της ανόδου του στην εξουσία ήταν ότι κατέστρεψε το ψυχολογικό κλίμα. Δημιούργησε πρωτοφανή αβεβαιότητα, με συνέπεια οι διεθνείς αγορές να παύσουν να δανείζουν την χώρα μας υπό ανεκτό επιτόκιο και η ίδια η ελληνική οικονομία να οδηγηθή σε συρρίκνωση".

Η ΑΥΓΗ: "Ιερά Συμμαχία ΣΕΒ - Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην εκλογική μάχη, στο πλευρό των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου τάσσεται ανοιχτά ο ΣΕΒ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις μνημονιακές δυνάμεις, που κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε από κοινού πλειοψηφία στη νέα Βουλή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανατροπές στα κοινωνικά επιδόματα προτείνει ο ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μεταξύ των προτάσεων του ΟΟΣΑ περιλαμβάνονται εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, περαιτέρω ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων, καθιέρωση στεγαστικού επιδόματος που θα εξαρτάται από το μέγεθος της οικογένειας, και ενιαίο οικογενειακό επίδομα χρηματοδοτούμενο από τη γενική φορολογία, το οποίο θα αντικαθιστά τα ισχύοντα επιδόματα για τέκνα και τοκετό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το αργότερο σε ένα μήνα φιλοδοξεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να θέσει σε λειτουργία προσωρινό χώρο κράτησης μεταναστών στην Κοζάνη, σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στην περιοχή Νεάπολης. Στόχος τους, η βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας με την απομάκρυνση λαθρομεταναστών και τοξικομανών και τον περιορισμό του παρεμπορίου".

Η ΝΙΚΗ: "10+1 απαντήσεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συγκέντρωσε τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα δάνεια και με τη βοήθεια του Συνηγόρου του Καταναλωτή απαντά σε αυτές, ώστε να κάνετε εκείνη την επιλογή που ταιριάζει περισσότερο με τις ανάγκες σας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Καινούργια «θα» για το κέντρο της Αθήνας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες το πρωί, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανίσχυρη αστική κυβέρνηση σημαίνει ισχυρός λαός".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η σύγκρουση είναι εφ΄όλης της ύλης. Συγκρούονται δύο στρατηγικές. Αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου και η απέναντί της των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νέα εκλογικά σενάρια. Στο τραπέζι τώρα και η 13η Μαΐου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο φόβος της... Πρωτομαγιάς ίσως μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών για μία εβδομάδα. Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι θα είναι μόνο τόσο αφού -όπως είναι γνωστό- κατά τη συμφωνία συγκρότησης της κυβέρνησης συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο είχε οριστεί ως ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες η 19η Φεβρουαρίου".

City Press: "Ανταγωνισμός χωρίς όρια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Σαμαράς προβλέπει, παρά τις δημοσκοπήσεις, αυτοδυναμία του κόμματός του. Ο Βενιζέλος οραματίζεται πρωτιά στις εθνικές εκλογές. Δημιουργούν κλίμα προσδοκιών, παρά τις σκληρές δεσμεύσεις του μνημονίου".

Metro: "Οι τελικές πινελιές πριν από τις κάλπες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εγκρίθηκε χθες στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση. Κατατίθενται δύο κρίσιμα πολυνομοσχέδια. Σήμερα στο Υπουργικό το τελικό σχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί. Σαμαράς - Παπαδήμος συζήτησαν για την ημερομηνία των εκλογών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αγρια συμπλοκή στη Χαλκιδική".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Γερμανική υποστήριξη στον ελληνικό τουρισμό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στήριξη στην Ελλάδα προσφέρουν 6 κορυφαίοι tour operators της Γερμανίας, πραγματοποιώντας έντυπη καμπάνια για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εντολή Παπαδήμου για ιδιωτικοποιήσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να επηρεαστεί από τις εκλογές, επισήμανε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κ. Μητρόπουλο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Έφτασαν τα πρώτα λεφτά και άρχισαν να εξοφλούν τις οφειλές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το Δημόσιο ξεκινά να... καθαρίζει τα τεφτέρια του, εξοφλώντας μέρος των χρεών του προς τρίτους. Πρώτοι απ΄όλους οι φαρμακοποιοί «απόλαυσαν» χθες τμήμα των οφειλομένων προς αυτούς, ύψους 239,68 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ουσιαστικά μέρος της πρώτης δόσης της νέας δανειακής σύμβασης ύψους 5,9 δισ. ευρώ από την ΕΕ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Ψαλίδισμα» 15% των δαπανών για εξοικονόμηση 2,3 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "περικοπή των δαπανών των υπουργείων κατά 15%, προκειμένου να εξοικονομηθεί ποσό ύψους 2,3 δισ. ευρώ, όπως επιβάλλει το νέο μνημόνιο, προβλέπει σειρά αποφάσεων που υπέγραψε ο Ευ.Βενιζέλος, λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών".