MEDIA

Η αναβολή οριστικοποίησης ημερομηνίας των εκλογών στις εφημερίδες

Η αναβολή οριστικοποίησης ημερομηνίας των εκλογών στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η αναβολή οριστικοποίησης ημερομηνίας των εκλογών, το πόρισμα για τη διαφθορά στους δήμους, η αναδιοργάνωση των υπουργείων και των ΝΠΔΔ και το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με αργούς ρυθμούς οι λίστες των υποψηφίων στη ΝΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώ ούτε χθες οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία των εκλογών, ανοίγει η πόρτα για την επιστροφή των διαγραμμένων που ψήφισαν προχθές τη Δανειακή Σύμβαση, όπως... για Ελίζε Βόζεμπεργκ, Κ.Παπασιώζο, Γ.Βλάχο, Μαρτ.Τζίμα, Κ.Γκιουλέκα, Γ.Καρασμάνη και Γ.Βαγιωνά".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "200 δισ.δολάρια δίνει η Ρωσία για να αποκτήσει πρόσβαση στα ελληνικά λιμάνια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποκαλυπτικό δημοσίευμα των "Financial Times": μόνο ένας συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να κλείσει μία τέτοια συμφωνία και να αντισταθεί στις πιέσεις των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ, επισημαίνει η εγκυρότερη οικονομική εφημερίδα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο ΣΕΒ πουλάει νησιά και λιμάνια σε Τούρκους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ως πένητες οι οποίοι με απλωμένο χέρι απευθύνονται στους Τούρκους και τους ζητούν να αγοράσουν κομμάτια "από το ένα τρίτο της ελληνικής γης", παρουσίαζαν χθες τους Έλληνες οι τουρκικές εφημερίδες".

ΕΘΝΟΣ: "Πόρισμα-σοκ για τη διαφθορά στους δήμους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταπέλτης για τη διαφθορά που επικρατεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποκαλύπτει παρανομίες σε προσλήψεις, καταβολή αποζημιώσεων προς υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες, χορήγηση επιδομάτων ευθύνες σε διευθυντές χωρίς προσόντα, επιχορηγήσεις σε φορείς, δαπάνες δημοσίων σχέσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο.Η.Ε.=666!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο όγδοος Βασιλιάς της Προφητείας! Το θηρίο με τις 7 Κεφαλές και τα 10 Κέρατα.... Οι 7 κεφαλές του θηρίου είναι οι 7 Παγκόσμιες δυνάμεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δανειολήπτες σε απόγνωση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συνωστισμός σε τράπεζες και δικαστήρια για ρυθμίσεις δανείων. 750.000 εξωδικαστικοί διακανονισμοί σε ενάμιση χρόνο, 45 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση ημερησίως, αναμονή μέχρι 4 χρόνια για την εκδίκαση της υπόθεσης".

ΕΣΤΙΑ: "Σε πλήρη σύγχυση τελεί η κοινωνία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε σύγχυση τελεί η ελληνική κοινωνία ως προς τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε στην παρούσα κρίση. Και σε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση ως προς τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέση ο τοπος να βγη από το αδιέξοδο. Κυρίαρχη αντίληψις είναι ότι για τα σημερινά δεινά φταίει πρωτίστως το μνημόνιο".

Η ΑΥΓΗ: "Τα μέτρα για τους ανέργους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέτρα πραγματικής στήριξης για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τις οικογένειές τους, με σημαντική αύξηση και επέκταση του εξευτελιστικού σήμερα "επιδόματος" ανεργίας των 360 ευρώ, αλλά και μια σειρά προτάσεων όχι μόνο για διάσωση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και για τη δημιουργία νέων σταθερών και ποιοτικών θέσεων, περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου που κατέθεσε στη βουλή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρυθμίζουν τα "κόκκινα" δάνεια χωρίς να δίνουν ριζική λύση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ημίμετρα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν μόνιμη αδυναμία καταβολής των οφειλών τους στις τράπεζες ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παράθυρα υπέρ λαθρεμπόρων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένας πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο εν όψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τι πρέπει να κάνετε για να νικήσετε τις τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συμβουλές από τους ειδικούς για να μειώσετε τη δόση σας. Τι χρειάζεται να έχετε για να τύχετε των ευνοϊκών ρυθμίσεων, τα έγγραφα και οι παγίδες της διαδικασίας. Βροχή οι προσφυγές στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πάνω από 220 άτομα το μήνα ζητούν βοήθεια".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απολύσεις με σχέδιο...."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρέπει να μειώσουμε το κράτος, όπως γίνεται παντού, αλλά να το μειώσουμε με έναν τρόπο σχεδιασμένο", τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου περί "Αναδιοργάνωσης των υπουργείων και των ΝΠΔΔ", που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και με το οποίο μειώνονται οι υπηρεσιακές μονάδες έντεκα υπουργείων σε ποσοστό περίπου 40%".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Έκλεψαν νόμιμα το 70% των αποθεματικών του ΟΕΚ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πάνω από 70% είναι οι απώλειες των αποθεματικών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, δηλαδή των χρημάτων των εργαζομένων, μετά το "κούρεμα" των αποθεματικών που βρίσκονταν στην Τράπεζας της Ελλάδας, για τη σωτηρία των καπιταλιστών της χώρας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Είπαν-ξείπαν για το πλαφόν στα καύσιμα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες ώρες πέρασαν από τη δημοσιοποίηση της πρότασης του υπουργείου Ανάπτυξης για τη θέσπιση πλαφόν στους φόρους των καυσίμων-ώστε να περιορίζονται οι επιβαρύνσεις προς καταναλωτές όταν θα αυξάνονται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου- και το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο πάγωμά της για δημοσιονομικούς λόγους".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ως πότε παλληκάρια θα ζούμε στα στενά....

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά την ψήφο σου, ουδέν... "Λάθος" αναγνωρίζεται. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρύβουν την κόλαση του Ιουνίου. Ξεπουλιόμαστε στην Τουρκία δίνοντας νησιά και ζητώντας δάνεια!"

City Press: "Η Πορτογαλία στο δρόμο της Ελλάδας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρά τα ενθαρρυντικά σχόλια της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, τον περασμένο μήνα, οπότε και αποδεσμεύτηκε η δόση από το δάνειο ύψους 78 δισ.ευρώ η Πορτογαλία, μοιάζει αργά αλλά σταθερά να ακολουθεί το δρόμο της Ελλάδας, καθώς η ύφεση βαθαίνει και η οικονομία της χώρας συνεχίζει να συρρικνώνεται".

Μetro: "Όραμα για την Αθήνα εν μέσω κρίσης..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρουσιάστηκε χθες ευρωπαϊκός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του κέντρου. Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν στην ανάγκη να αποκοπεί η πορεία απαξίωσης της πρωτεύουσας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Δυσκολία για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων αποτελεί "τροχοπέδη" για την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ με χαμηλό ρυθμό κινούνται και οι εισπράξεις ΦΠΑ λόγω του περιορισμού της ζήτησης και του διαθέσιμου εισοδήματος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μέσω τραπεζών μισθοί-εισφορές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλάζει ο τρόπος καταβολής μισθών και ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Απριλίου. Οι εργοδότες ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τους μισθούς και ταυτόχρονα να πληρώνουν τις εισφορές μέσω τραπεζών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νέο Ταμείο Εγγυήσεων με προίκα 500 εκατ.για δάνεια 1 δισ.ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να δίνονται εγγυήσεις για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι 1 δισ.ευρώ μετά τη χθεσινή υπογραφή για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου Εγγυήσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με εγγυημένα δάνεια 1,4 δισ. η στήριξη των μικρομεσαίων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την άμεση ανταπόκριση των εμπορικών τραπεζών στα δάνεια ύψους 1 δισ.ευρώ που θα απελευθερώσει η ΕΤΕπ έως το 2013, μέσω του νέου Ταμείου Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζήτησε χθες η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας".