MEDIA

Η ομιλία του Λουκά Παπαδήμου στις εφημερίδες

Η ομιλία του Λουκά Παπαδήμου στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η ομιλία από το βήμα της Βουλής του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου που αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο και για τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας, και το πόρισμα για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το επίμαχο έλλειμμα του 2009.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το άγχος εξοντώνει τους Έλληνες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού βρίσκονται οι Έλληνες! Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι μας βρήκε απροετοίμαστους, ενώ τα αυστηρά οικονομικά μέτρα και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών τείνουν να ρίξουν την ψυχολογία μας στο ναδίρ ".

Η ΑΥΓΗ: "Ομολογία Παπαδήμου: Δεν βγαίνει... ".

Κατά την εφημερίδα "ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης μισθών, αλλά και νέου δανειακού πακέτου το 2015, αφήνει ο Λ.Παπαδήμος. Καμία πρόβλεψη από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόρισμα ντροπής για το ξέπλυμα των ευθυνών του Γιωργάκη και του Παπακωνσταντίνου που φούσκωσαν το έλλειμμα για να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "προκλητικό συγχωροχάρτι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση Παπανδρέου και σε μια διαδικασία παρωδία χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ και με τα υπόλοιπα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ να φυλλοροούν, έδωσε το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το επίμαχο έλλειμμα του 2009, μία μόλις ανάσα πριν από τις εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: " Αυθαίρετα μείωση προστίμων αρχίζοντας από τη Θράκη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη ρύθμιση πιο προσιτή και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται όλα τα περιθώρια για μείωση του ύψους του ειδικού προστίμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Υπουλα λόγια από Παπαδήμο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τρομοκρατία περί ατελείωτων μέτρων (και νέου μνημονίου) προσπαθεί τώρα να εξασφαλίσει τη μη αυτοδυναμία Σαμαρά για να παραμείνει πρωθυπουργός. Οργιάζουν στο παρασκήνιο τα σενάρια ακόμα και για αναβολή των εκλογών".

ΕΘΝΟΣ: "Αθήνα SOS. Αφύπνιση μετά τον λήθαργο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμα κινδύνου εκπέμπει η Αθήνα. Επαγγελματίες βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους. Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Αναζητείται διέξοδος για την αναθέρμανση της κοινωνικής ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: Εάν χαθεί η Μακεδονία, το Αγιο Ορος θα περιέλθει στους Σκοπιανούς".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "το θέμα της Μακεδονίας και της γεωπολιτικής της αξίας για τον ελληνισμό είναι τεράστιο και κεντρικό, και η εφημερίδα παραθέτει ειδικό κεφάλαιο με τίτλο "Παΐσιος και Μακεδονία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Πόρισμα για γέλια αθωώνει τον Παπακωνσταντίνου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πράσινη εξεταστική κουκούλωσε το έγκλημα για το έλλειμμα του 2009. Μαζί με τον πρώην τσάρο απαλλάσσεται και ο Παπανδρέου, ενώ ο Πρωτόπαππας ανακάλυψε ευθύνες ΝΔ-Παπαθανασίου!Για να καταλήξουν σε αυτό το κείμενο-οπερέτα αγνόησαν καταγγελίες μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μυστικές αλληλογραφίες, ευρωπαϊκά κείμενα και αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες-κλειδιά".

ΕΣΤΙΑ: "Η πατρότης του μνημονίου".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "προ ημερών οι εκπρόσωποι της τρόικα εκλήθησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δώσουν διευκρινίσεις για το πρόγραμμα που ακολουθούν στην Ελλάδα. Κατά τη σχετική διαδικασία ο Ελλην ευρωβουλευτής, κ.Θόδωρος Σκυλακάκης ρώτησε τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ.Πωλ Τόμσεν γιατί στο μνημόνιο δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και όχι στον περιορισμό των δαπανών ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κανένα περιθώριο χαλάρωσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σαφή προειδοποίηση προς κόμματα και πολίτες ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης στην ασκούμενη πολιτική απηύθυνε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ η χώρα οδεύει προς τις εκλογές".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Πορνεία, καζίνο, τζαμιά σε πολυκατοικίες".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μαφίες νοικιάζουν διαμερίσματα, νεοκλασσικά, γραφεία, καταστήματα και εγκαταλειμμένα κτίρια. Εκμεταλλεύονται τους μετανάστες-διώχνουν τους Έλληνες ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μας δουλεύουν λίγο πριν από τις εκλογές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών στην τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, το οποίο υπογράφεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ."

ΤΑ ΝΕΑ: "Φοβάται και τρίτο Μνημόνιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημαντικές δυσκολίες έχει μπροστά της η κυβέρνηση: η τρόικα πιέζει συνεχώς, οι προοπτικές για αναστροφή της ύφεσης αναβάλλονται πλέον για την επόμενη χρονιά και ο Λουκάς Παπαδήμος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο βοήθειας πράγμα που συνεπάγεται και νέο Μνημόνιο".

Η ΝΙΚΗ: " 5 απαντήσεις για τις καταθέσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλη η αλήθεια για τα σενάρια της δραχμής και τη νέα χρεοκοπία.Μπορεί το κράτος να βάλει χέρι στις αποταμιεύσεις. Τι θα γίνει με τη φορολογία τόκων αλλά και κεφαλαίων".

PRESS time: "Οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".

Η εφημερίδα σημειώνει "τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων σε όλη την Ελλάδα. Τα καινούργια πρόσωπα και οι καραμπόλες και μυστική συμφωνία συνεργασίας. Η προεκλογική στρατηγική Βενιζέλου-Σαμαρά και τα τέσσερα πεδία συγκρούσεων ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προωθούν νέες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις-παροχές Υγείας".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στις εκλογές συντρίψτε τα αστικά κόμματα, αναδείξτε πανίσχυρο το ΚΚΕ. Οι μειώσεις μισθών θα γίνουν μετά τις εκλογές. Δεν ενισχύουν ασφαλιστικά ταμεία-νοσοκομεία. Νέες περικοπές σε συντάξεις- παροχές Υγείας. Μετατρέπουν την Ασφάλιση σε ανταποδοτική".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Η Διαπλοκή θέλει Παπαδήμο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκείνοι που εισπράττουν παχυλούς μισθούς θέλουν να μας υποδείξουν κυβερνήτη. Συστήματα, βολεμένοι, διαχειριστές εξουσίας οι υποστηρικτές της... "Χρυσής εφεδρείας". ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Θωράκιση της ευρωζώνης με κεφάλαια 800 δισ.ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε συμφωνία για τείχος προστασίας της ευρωζώνης συνολικού ύψους 800 δισ.ευρώ κατέληξαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών με συνδυασμό πόρων του EFSF και του ESM. ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παροξυσμός λαϊκισμού".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα προεκλογικά παιχνίδια απειλούν την οικονομία. Συναγερμός και γραπτές εντολές από το Μαξίμου να σταματήσουν τα διαλυτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση. Η "βιομηχανία" τροπολογιών στη Βουλή απειλεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πνίγονται στις ζημιές οι μισές εισηγμένες εταιρείες".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ζημιογόνα ήταν η μία στις δύο εισηγμένες του ΧΑ για το 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Beta Χρηματιστηριακή και σε δείγμα 150 εισηγμένων εκκρεμούν οι τράπεζες, οι οποίες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα στις 20 Απριλίου, μετά την παράταση που πήραν από την κεφαλαιαγορά προκύπτει ότι τα κέρδη των 2,190 δισ.ευρώ του 2010 μετατράπηκαν σε ζημιές 3,657 δισ. ευρώ ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μέτρα, μειώσεις, περικοπές και νέο πρόγραμμα στήριξης".

Η εφημερίδα τονίζει "περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, μετά τις εκλογές προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ υπαινίσσεται και νέο πακέτο δανειακής στήριξης που θα χρειαστεί η Ελλάδα, αν δεν επιστρέψει στις αγορές το 2015 ".

Ροή Ειδήσεων