MEDIA

Φίλιππος Πλιάτσικας: Κορίτσι ξύπνησε από κώμα με το «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» των Πυξ Λαξ

Φίλιππος Πλιάτσικας
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μίλησε για τους Πυξ Λαξ, τη σχέση του με τον Μπάμπη Στόκα ενώ αποκάλυψε και μια συγκινητική ιστορία για ένα κορίτσι που ξύπνησε από κώμα με τραγούδι του συγκροτήματος
ΑΝΤ1

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μίλησε για τους Πυξ Λαξ, τη σχέση του με τον Μπάμπη Στόκα ενώ αποκάλυψε και μια συγκινητική ιστορία για ένα κορίτσι που ξύπνησε από κώμα με τραγούδι του συγκροτήματος

Για τους Πυξ Λαξ, την περιβόητη τελευταία συναυλία του συγκροτήματος, τη σχέση του με τον Μπάμπη Στόκα μίλησε ο Φίλιππος Πλιάτσικας στον ΑΝΤ1 και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τρίτης αποκαλύπτοντας, επίσης, τη συγκινητική ιστορία για ένα κορίτσι που ξύπνησε από κώμα ακούγοντας το «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις».

«Είχε έρθει ένας άνδρας και μια γυναίκα και το παιδί τους είχε μείνει σε κώμα και αγαπούσε πολύ ένα τραγούδι του συγκροτήματος. Τους είχε πει ο γιατρός να της βάζουν αυτό το τραγούδι (σ.σ. το Έπαψες αγάπη να θυμίζεις) να ακούει και τελικά ξύπνησε. Η ιστορία αυτή ήταν τόσο συγκινητική που αργήσαμε πολύ να βγούμε στη σκηνή. Ελπίζω να είναι καλά αυτό το κορίτσι» είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Μιλώντας για τους Πυξ Λαξ και τον Μπάμπη Στόκα εξομολογήθηκε ότι «την περίοδο που έγινε επαγγελματικό με τους Πυξ Λαξ δεν ήμουν στην καλύτερή μου κατάσταση. Είχα βαρύ πένθος με τον πατέρα μου και δεν είχα μυαλό να το συνειδητοποιήσω. Αν δεν ήταν ο Μπάμπης Στόκας δεν ξέρω αν θα είχαμε δημιουργηθεί. Περάσαμε μεγάλες πείνες. Μέχρι να αρχίσουμε να έχουμε κόσμο στις συναλίες, από τον τρίτο δίσκο και μετά, είχαμε ρεκόρ εισιτήριων από 7 άτομα μέχρι κανένα. Κάναμε διάφορες δουλειές για να ζήσουμε, εμείς είχαμε φτιάξει μαγαζί με πίτσες, αλλά δεν ξέραμε να φτιάχνουμε».

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ρωτήθηκε και για την «τελευταία συναυλία» των Πυξ Λαξ εξηγώντας ότι «τελευταία συναυλία, όταν είχαμε πει ότι θα την κάνουμε το 2004 την κάναμε. Μετά από 14χρόνια πορείας μόνοι μας, το 2018 βρεθήκαμε ξανά και μπήκαμε πάλι στο σπίτι μας. Με τον Μπάμπη ήρθαμε πιο κοντά αυτά τα χρόνια που κάναμε προσωπική πορεία. Το 2004 έπρεπε να τελειώσει η συνεργασία. Υπήρχε κορεσμός. Η απόφασή μας δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε και να παράγουμε με τον ίδιο τρόπο».

Απαντώντας, τέλος, στο ερώτημα γιατί οι Πυξ Λαξ δεν βρέθηκαν ποτέ στα μπουζούκια ο Φίλιππος Πλιάτσικας απάντησε ότι «επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο γιατί αισθανόμασταν ότι δεν ταιριάζαμε στα μπουζούκια. Δεν αισθανόμασταν ότι θα είμαστε καλοί. Οι ανάγκες που φτιάξαμε στη ζωή μας δεν χρειαζόντουσαν τόσα πολλά λεφτά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος από την κακοκαιρία στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι, απεγκλωβισμοί πολιτών και πλημμυρισμένα σπίτια

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Νέα Ιωνία: Ένταση έξω από ιατρείο - Νεκρός ένας άνδρας Ρομά μετά από εξέταση