MEDIA

Η απόσυρση της τροπολογίας για τα βυτιοφόρα στις εφημερίδες

Η απόσυρση της τροπολογίας για τα βυτιοφόρα στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο η απόσυρση της τροπολογίας για τα βυτιοφόρα, οι ζημιές στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, το ύψος των νέων μέτρων μετά τις εκλογές, το υψηλό ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φρένο στις πορείες που νεκρώνουν το Κέντρο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ανακήρυξη του κέντρου της πρωτεύουσας ως «απαγορευμένη ζώνη» για πορείες ολιγομελών ομάδων και διαδηλώσεις που μπορούν να καταλήξουν σε έκτροπα πρότεινε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έρχεται νέο πακέτο μέτρων μετά τις εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την τρόικα συμπληρωματικός προϋπολογισμός και νέα μέτρα τον Ιούνιο, εάν υπάρξουν αποκλίσεις από τον στόχο του ελλείμματος για το τρέχον έτος, αφήνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι ναζί άρπαξαν και αρχαιότητες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χθες, μία μόλις ημέρα μετά την απαράδεκτη και προκλητική ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν υφίσταται θέμα αποζημιώσεων, αποδείχτηκε μέσα από την ελληνική βουλή ότι είναι επιπλέον ορθάνοιχτη και η εκκρεμότητα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν βιαίως και παρανόμως οι ναζί από την Ελλάδα στην Κατοχή".

ΕΘΝΟΣ: "Πως άλλαξε τα φώτα στη ΔΕΗ η... ΓΕΝΟΠ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χορό εκατομμυρίων είχαν στήσει συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ. Μέσω υπερτιμολογήσεων εισέπραξαν 2.080.209 ευρώ. Το ποσό αφορά: Αποστολές που πληρώθηκαν χωρίς να γίνουν. Πολυτελή φιλοξενία ξένων αντιπροσωπειών. Αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ εστάλη στον υπουργό Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο εισαγγελέα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γέροντας Αμβρόσιος για τον Αντίχριστο - 666 και τους Εσχατους Καιρούς!".

Η εφημερίδα γράφει "σήμερα θα παρουσιάσουμε τις προφητικές ρήσεις ενός ακόμα Γέροντα της Ορθοδοξίας, του Αμβροσίου που εντυπωσιάζουν επίσης για τον προορατικό τους χαρακτήρα και για το γεμάτο από Θεία Γνώση περιεχόμενό τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπόνους στη Γερμανία από την ελληνική κρίση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υψηλό ρεκόρ ανεργίας όλων των εποχών για τη χώρα μας, το χαμηλότερο ποσοστό 20ετίας για το Βερολίνο. Σε διάλυση η αγορά εργασίας σε Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία. Μεγάλοι κερδισμένοι Γερμανοί, Αυστριακοί και Ολλανδοί".

ΕΣΤΙΑ: "Οι πρόωρες εκλογές ευνοούν τα άκρα. Μεγάλο πολιτικό λάθος η επίσπευσίς τους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έχει επισημανθή, ο κύριος λόγος για τον οποίο καταρρέει ο δικομματισμός, είναι διότι οι ίδιοι οι φορείς του (τα δύο κόμματα εξουσίας) δεν σέβονται τους κανόνες του. Ο βασικώτερος κανόνας του δικομματισμού είναι η τήρησις της τετραετίας. Αφ΄ής στιγμής παραβιάζεται ο κανόνας αυτός, το σύστημα καταλύεται και επόμενο είναι να κερδίζουν έδαφος τα άκρα που δεν ευνοούνται από τον δικομματισμό".

Η ΑΥΓΗ: "Μέτρα 16 δισ. μετά τις εκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 7% του ΑΕΠ και όχι στο 5,5% του ΑΕΠ, όπως λεγόταν μέχρι τώρα, εξακοντίζεται το ύψος των νέων μέτρων που θα ληφθούν πριν από το καλοκαίρι. Αυτό μεταφράζεται σε 16 δισ. ευρώ, αντί 11 δισ. Η νέα αύξηση αποδίδεται στον... εκλογικό κύκλο, καθώς προεξοφλείται ότι φέτος ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω λόγω των εκλογών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον αέρα η τακτοποίηση των αυθαιρέτων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η παράλειψη του υπουργείου Περιβάλλοντος να εκδώσει τις προδιαγραφές για κάποια από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, αφήνει εκτεθειμένους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, ακόμα και αν έχουν αποπληρώσει το σύνολο του ειδικού προστίμου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "«Φρένο» από τον κ. Παπαδήμο σε τροπολογίες ρουσφετολογικές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«φρένο» έβαλε χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο κύμα των ρουσφετολογικών τροπολογιών, που έπαιρναν εσχάτως τον δρόμο τη Βουλή".

Η ΝΙΚΗ: "«Κόβουν» όλα τα επιδόματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όταν μιλάνε για «δαπάνες» εννοούν τις παροχές ακόμα και σε οικογένειες που δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα και όχι την περιστολή των εξόδων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οι «κρυφές» δεσμεύσεις μας οδηγούν σε νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέχρι τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου πρέπει να έχει ψηφιστεί το σύνολο των νομοσχεδίων για τα οποία έχει δεσμευθεί η χώρα έναντι των δανειστών, ανέφεραν χθες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα μέτρα - κόλαση για το λαό προωθούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα αντιλαϊκά μέτρα δρομολογεί το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - καπιταλιστών, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ. Προχωρούν σε μείωση των ρυθμών εκταμίευσης από 8% στο 7% ανά μήνα, από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο τομέα, που θα πλήξει συντάξεις, υγεία, παιδεία, πρόνοια, την τοπική διοίκηση κ.α.".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αποσύρουν το... βυτίο με τα ρουσφέτια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε άρον άρον απόσυρση της τροπολογίας, μέσω της οποίας επιχείρησε να «ξανακλείσει» για οκτώ χρόνια το επάγγελμα του βυτιοφορέα, υποχρεώθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε με την ενέργειά του".

City Press: "«Κεραυνοί» Reuters κατά Σάλλα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο εμπλέκει και τη σύζυγο του Σ. Στάικου σε εξωχώριες εταιρείες που «δανειοδοτήθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς». Οργισμένη διάψευση από την τράπεζα".

Metro: "Εφιάλτης η ανεργία για τους Ελληνες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. για τους νέους κάτω των 25 ετών καταγράφει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ζημίες 7,4 δισ. ευρώ το 2011 από 241 εισηγμένες εταιρίες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρεκόρ ζημιών, που διαμορφώθηκαν σε 7,4 δισ. ευρώ, χωρίς την καταγραφή των αποτελεσμάτων των κυριότερων τραπεζών, σημείωσαν αθροιστικά 241 εισηγμένες επιχειρήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Εξαέρωση» μετοχών . «Βουτιά» στους τίτλους τραπεζών - Εκτός ταμπλό 16 εισηγμένες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλος αριθμός εισηγμένων επιχειρήσεων βρέθηκε εκτός ταμπλό του Χ.Α. λόγω της αδυναμίας τους να συντάξουν ισολογισμούς με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, που βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος για δέκατη συνεδρίαση εν αναμονή των όρων ανακεφαλαιοποίησης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρόωρη Εβδομάδα Παθών στο ελληνικό Χρηματιστήριο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε... πρόωρο Γολγοθά έχει μετατραπεί η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΧΑ σε ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας. Με το ΧΑ να στηρίζεται στην κυριολεξία στις δυνάμεις των Ελλήνων επενδυτών, τα γεγονότα φαίνεται ότι ξεπερνούν και τους πιο αισιόδοξους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στα 14,5 δισ. ευρώ φθάνει ο λογαριασμός των μέτρων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσθετα φορολογικά μέτρα ύψους 1,5% του ΑΕΠ ή 3 δισ. ευρώ υποκρύπτει η δανειακή σύμβαση για τη διετία 2013-1014, ανεβάζοντας στα 14,5 δισ.ευρώ το συνολικό ποσό των μέτρων που αφορούν στη συγκεκριμένη περίοδο".