MEDIA

Η επιστροφή ΦΠΑ στις εφημερίδες

Η επιστροφή ΦΠΑ στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η επιστροφή ΦΠΑ, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πιέζει η τρόικα για αναβολή των εκλογών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αναβλητικότητα ως προς την οριστικοποίηση της ημερομηνίας παρ΄ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, το νομοθετικό έργο βαίνει προς το τέλος του και το βασικό «κομμάτι» της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους βρίσκεται πίσω μας, ο πρωθυπουργός δυσκολεύεται νά αποφασίσει και ο εκπρόσωπός του μας παραπέμπει στην Μεγάλη Εβδομάδα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γερμανοί παίρνουν και τα νοσοκομεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επίθεση στα θεραπευτήρια «φιλέτα» της χώρας μας ετοιμάζει γερμανικός κολοσσός με τις ευλογίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Η πρώτη «εισβολή» σχεδιάζεται σε ιδιωτικά νοσοκομεία και, όπως φαίνεται, ακολουθούν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία και έχουν αφεθεί στην πλήρη απαξίωση".

ΕΘΝΟΣ: "ΓΕΝΟΠ-TOURS. Τα τιμολόγια της χλιδής".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με χορηγό τη ΔΕΗ η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ πραγματοποιούσε πολυδάπανα ταξιδια στο εξωτερικό και επεφύλασσε πολυτελή φιλοξενία σε ξένες αντιπροσωπείες. Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που βρίσκεται στα χέρια του γενικού επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης, γίνεται λόγος για 16 επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ανάλογο κόστος είχε και η εδώ παραμονή συνδικαλιστικών παραγόντων από άλλα κράτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γιάννης Φουράκης προέβλεψε την ελληνοτουρκική σύρραξη που έρχεται!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Φουράκης υπήρξε, θα λέγαμε, ένας «προφήτης χωρίς ράσο», εφόσον μπόρεσε και προείδε -πολύ πριν από πολλούς άλλους- μελλοντικές καταστάσεις και γεγονότα και, το έχουμε ξαναγράψει αυτό, θα είναι πολύ επίκαιρος τους επόμενους μήνες και χρόνια, λόγω των φοβερών συμβάντων που μέλλουν να λάβουν χώρα στην Ελλάδα και όχι μόνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απάτη ΠΑΣΟΚ με το πετρέλαιο θέρμανσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χθες ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Π. Οικονόμου επισημοποίησε τη συμφωνία Βενιζέλου - Τρόικας για την υπέρμετρη αύξηση φόρου από τον Οκτώβριο. Συγχρόνως υποσχέθηκε επίδομα θέρμανσης, το οποίο όμως δεν προβλέπεται στο φετινό Προϋπολογισμό".

ΕΣΤΙΑ: "Τα ψέματα των σοσιαλιστών. Το παράδειγμα της Ελλάδος επικαλείται ο Σαρκοζύ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε προεκλογική του ομιλία, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζύ έκανε αναφορά στην Ελλάδα. Οχι θετική, αλλά αρνητική. Είπε ότι στην Ελλάδα μειώνονται οι συντάξεις και το απέδωσε στην ατολμία των πολιτικών να προβούν σε μεταρρυθμίσεις. Οπου δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις -τόνισε- τελικώς την πληρώνουν οι πλέον αδύναμοι. Και αυτό συμβαίνει λόγω των ψεμάτων που λένε οι σοσιαλιστές".

Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση της Αριστεράς για την Ελλάδα και την Ευρώπη".

Η εφημερίδα επισημαίνει "Αλ. Τσίπρας: να εκφραστεί στις κάλπες το ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης ως απάντηση στην ολέθρια πολιτική των Μνημονίων. Για να κάνουμε την ανατροπή στην Ελλάδα, για να στείλουμε ένα μήνυμα στην Ευρώπη. Διεκδικούμε τη λαϊκή εντολή για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα καταγγείλει το Μνημόνιο της χρεωκοπίας και τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιχειρήσεις στη μέγκενη του Τειρεσία και πώς μπορούν να βγούν".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τίθενται στη διαδικασία του νόμου Κατσέλη μπαίνουν αυτομάτως στη μαύρη λίστα του Τειρεσία, με συνέπεια να «τιμωρούνται» με έλλειψη ρευστότητας. Γι΄αυτό ενισχύεται το αίτημα για νομοθετική λύση που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις αυτές να αποφύγουν το «λουκέτο»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι 92 «νυχτερινές» τροπολογίες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενενήντα δύο τροπολογίες βουλευτών, οι οποίες στη συντριπτική πλειονότητά τους αποσκοπούν σε ικανοποίηση αιτημάτων της εκλογικής πελατείας τους, «μπλόκαρε» το γραφείο του πρωθυπουργού".

Η ΝΙΚΗ: "Πώς να προστατευθείτε από τις εισπρακτικές εταιρείες".

Η εφημερίδα γράφει "όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται προκειμένου να αντιμετωπίσετε εκείνους που πολλές φορές εκτός από ενημέρωση για θέματα οφειλών σας παρενοχλούν και καταφεύγουν σε απειλές και ύβρεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η κρίση «αδειάζει» το φακελάκι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το φακελάκι στην Ελλάδα καλά κρατεί έστω και αν είναι «ελαφρύτερο», λόγω κρίσης, διαπιστώνει η Διεθνής Δαφάνεια. Η πρωτοκαθεδρία στα νοσοκομεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες. Ακτίνα φωτός για πρώτη φορά αποτελεί η αλλαγή στη στάση των πολιτών, οι οποίοι αρνούνται όλο και πιο συχνά λέγοντας «όχι»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιβάλλουν φάρμακο με βάση το κόστος και όχι τη θεραπεία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία και το κόστος εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του λαού. Πάλη για δωρεάν φάρμακο για το λαό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μπλόκο για τα αυθαίρετα νέας γενιάς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φρένο στην τακτοποίηση νέων αυθαιρέτων, τα οποία χτίστηκαν μετά την έναρξη ισχύος του νόμου ή... χτίζονται τώρα για να δηλωθούν αργότερα, βάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ: οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποδείξουν με αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα τον χρόνο αποπεράτωσης του ακινήτου τους".

City Press: "Η Ζάκυνθος, οι «τυφλοί» και ο... Σάλλας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Wall Street Journal»: όργιο διαφθοράς στο όμορφο νησί. Reuters: Δημοσιογραφική έρευνα για το «σύμπλεγμα» των επιχειρήσεων της οικογένειας Σάλλα".

Metro: "Διαφθορά και... πάσης Ελλάδος!".

Η εφημερίδα τονίζει "τα ποσά που διακινήθηκαν με «φακελάκια» το 2011 έφτασαν στα 554 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια. Σε νοσοκομεία, εφορίες και πολεοδομίες τα περισσότερα κρούσματα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χωρίς πετρέλεος για τη Β. Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Γερμανικές... επιφυλάξεις για το πρόγραμμα «Ηλιος»".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολυ ακριβή -και ως εκ τούτου ασύμφορη- για τους Γερμανούς φορολογούμενους χαρακτήρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γερμανίας, Γιούργκεν Μπέρκερ, την ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα, απορρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την προοπτική ελληνικών εξαγωγών ηλεκτρισμού στη χώρα του στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλιος» με τις υφιστάμενες τιμές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Ανάσα» στην αγορά με επιστροφή ΦΠΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία στις επιστροφές ΦΠΑ για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, ανοίγοντας το δρόμο για ρευστότητα στην αγορά. Οι φορολογούμενοι με λευκό μητρώο στην εφορία εντός 60 ημερών θα λαμβάνουν ποσά που δεν θα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με ταχείς ρυθμούς η επιστροφή του ΦΠΑ μέχρι τα 100.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εξπρές διαδικασίες επιστροφής ΦΠΑ για δικαιούχους με ποσά έως 100.000 ευρώ καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας ωστόσο σε αναμονή έως και πέντε μήνες δικαιούχους με υψηλότερα ποσά και υποθέσεις που χρήζουν ελέγχους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παγωμένες θα παραμείνουν επιστροφές ΦΠΑ 3 δισ.ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξίσωση για δυνατούς λύτες παραμένει ο χρόνος επιστροφής των περίπου 3 δισ. ευρώ του ΦΠΑ που οφείλει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, καθώς και με τη νέα διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, που καθορίστηκε χθες, όλα εξαρτώνται από την πορεία των εσόδων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων".