MEDIA

Handelsblatt: «Ακριβά εκλογικά δώρα για τους Έλληνες»

Handelsblatt: «Ακριβά εκλογικά δώρα για τους Έλληνες»

Κριτική στις προεκλογικές υποσχέσεις των ελληνικών κομμάτων ασκεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Με τίτλο «Ακριβά εκλογικά δώρα για τους Έλληνες», η εφημερίδα αναφέρει ότι πριν τις εκλογές, τα ελληνικά κόμματα συναγωνίζονται σε υποσχέσεις για φορολογικές μειώσεις και νομικές εξαιρέσεις. «Οι μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων μηνών θα πρέπει να αναιρεθούν. Και τα κόμματα απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το πρόγραμμα λιτότητας», γράφει η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας υπερκομματικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα στους συμπατριώτες του εκτός από νέες θυσίες: περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, όπως προειδοποιούσε την προηγούμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο. Έτσι μπορεί να μιλάει μόνο όποιος δεν χρειάζεται να επανεκλεγεί. Τα πολιτικά κόμματα ωστόσο χρησιμοποιούν λαϊκίστικους τόνους και παραλύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου», προσθέτει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, στα ρουσφέτια μπορεί κανείς να αναζητήσει τη ρίζα της κρίσης στην Ελλάδα, ωστόσο οι Έλληνες πολιτικοί δεν έμαθαν τίποτα από όλο αυτό, καθώς μοιράζουν εκλογικά δώρα. «Μια τσιμεντοβιομηχανία στη Θεσσαλονίκη έχει κάθε λόγο να χαίρεται για μια νομική εξαίρεση, παρομοίως ένα λατομείο στην Εύβοια καθώς και εταιρείες πετρελαίου στην Κρήτη και στη Ρόδο», αναφέρει το δημοσίευμα.