MEDIA

Eurovision 2022: Η θέση της Κύπρου βάσει προγνωστικών λίγες ώρες πριν τον Β’ Ημιτελικό

Eurovision 2022: Η θέση της Κύπρου βάσει προγνωστικών λίγες ώρες πριν τον Β’ Ημιτελικό
Instagram: andromache_dim

Η ώρα του Β’ Ημιτελικού της Eurovision έφτασε και όλα τα βλέμματα είναι απόψε στραμμένα στο Τορίνο της Ιταλίας και για εμάς πιο συγκεκριμένα στην Ανδρομάχη Δημητροπούλου και την Κύπρο

Η ώρα του Β’ Ημιτελικού έφτασε και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου διεξάγεται ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο θα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, σε απευθείας σύνδεση με το Pala Olimpico, απόψε (12/5) στις 22:00.

Στον Β’ Ημιτελικό θα συμμετάσχει η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela». Η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην σκηνή ως άλλη Αφροδίτη με τεράστια κατασκευή σαν κοχύλι.

Η νεαρή τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην 9η θέση του ημιτελικού ανάμεσα σε 18 χώρες, με την πρόκριση στον τελικό της 14ης Μαΐου να παίρνουν 10 χώρες, όπως έγινε και στον πρώτο Ημιτελικό.

Το «Ela» είναι ένα έθνικ κομμάτι, με ελληνικό και αγγλικό στίχο, των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Eurovision 2022: Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των 18 συμμετοχών του Β’ Ημιτελικού

  1. Φινλανδία
  2. Ισραήλ
  3. Σερβία
  4. Αζερμπαϊτζάν
  5. Γεωργία
  6. Μάλτα
  7. Άγιος Μαρίνος
  8. Αυστραλία
  9. ΚΥΠΡΟΣ
  10. Ιρλανδία
  11. Σκόπια
  12. Εσθονία
  13. Ρουμανία
  14. Πολωνία
  15. Μαυροβούνιο
  16. Βέλγιο
  17. Σουηδία
  18. Τσεχία

Όπως και την Τρίτη, έτσι και απόψε 10 χώρες αναμένεται να προκριθούν στον Τελικό του Σαββάτου, εκεί όπου θα συναντήσουν τις 10 χώρες που πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη, αλλά και τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα).

Ανάμεσα σε αυτές τις 10 χώρες που αναμένεται να προκριθούν απόψε στον μεγάλο Τελικό, φαίνεται πως θα είναι και η Κύπρος.

Τα στοιχήματα δίνουν την Ανδρομάχη οριακά στον τελικό, καθώς πλασάρεται αυτή τη στιγμή στην 10η θέση, με κορυφαία της βραδιάς τη Σουηδία. Όσον αφορά τον τελικό, τα στοιχήματα δίνουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο την 21η θέση.

Τα προγωνστικά αυτή τη στιγμή.eurovisionworld.com