MEDIA

Disney+: Η «αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» - Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο «εχθρός» του Netflix

Disney+: Η «αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» - Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο «εχθρός» του Netflix
Στις 14 Ιουνίου το Disney+ στην Ελλάδα.
Unsplash.com

Disney+: Από τις 14 Ιουνίου η πλατφόρμα της Disney έρχεται στην Ελλάδα – Οι διαφορές ανάμεσα στους δύο «γίγαντες» του streaming

Το Netflix ιδρύθηκε το 1997 σιγά σιγά η εταιρεία από τις ενοικιάσεις ταινιών και τα DVD, έγινε ένας παγκόσμιος κολοσσός. Το 2013 εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής δικό του περιεχομένου, τα λεγόμενα «Netflix Original» και από τότε άρχισε να «σαρώνει» τα πάντα.

Ειδικά τα τελευταία 2,5 χρόνια όπου μείναμε -πολύ- σπίτι λόγω πανδημίας, η συνδρομητική πλατφόρμα ανέβασε τις μετοχές της πηγαίνοντας από ρεκόρ σε ρεκόρ, κάτι που φυσικά συνέβη και στην Ελλάδα. Μέρα με τη μέρα το Netflix κέρδιζε εκατοντάδες συνδρομητές στη χώρα μας και χιλιάδες ανά τον κόσμο, πλέον όμως τα «αστεία» τελείωσαν.

Το Netflix έχει πλέον αντίπαλο και μάλιστα όχι απλά σοβαρό, αλλά μια «αυτοκρατορία». Το Disney+ εξαπλώνεται τους τελευταίους μήνες εξαπλώνεται και στις τελευταίες χώρες που δεν μετέδιδαν το πρόγραμμα του, ανάμεσα και σε αυτές η Ελλάδα.

Με όλο το περιεχόμενο από Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και FOX έρχεται η πλατφόρμα της Disney έρχεται στη χώρα μας στις 14 Ιουνίου. Αυτό πιο απλά σημαίνει πως οποιαδήποτε σειρά ή ταινία των παραπάνω εταιρειών, θα αφαιρεθεί (ή έχει αφαιρεθεί ήδη) από το Netflix και θα προβάλλεται αποκλειστικά από το Disney+.

Η «The Walt Disney Company Greece» έκανε την επίσημη παρουσίαση του Disney+ στις 30/5 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον VP & General Manager της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Βασίλη Ηλιόπουλο, να παρουσιάζει το περιεχόμενο με το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στη χώρα μας. Μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ.

Δέκα μέρες μετά το λανσάρισμά του, στις 24 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένη η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Rise», της ζωής του πρωταθλητή του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, γυρισμένη στην Ελλάδα με την υποστήριξη του ελληνικού δημοσίου, μέσω του ΕΚΟΜΕ.

Οι Έλληνες θεατές έχουν για λίγες μέρες ακόμα, τη δυνατότητα να πάρουν την προσφορά γνωριμίας που προσφέρει το Disney+. Το βασικό κόστος συνδρομής διαμορφώνεται σε 8,99 ευρώ για μηνιαία συνδρομή ή 89,90 ευρώ για ετήσια συνδρομή, όμως μέχρι και τις 13 Ιουνίου, υπάρχει η προσφορά των 71,50 ευρώ για 12 μήνες.

Netflix vs Disney+

NetflixDisney+
Τιμή7,99 € έως 13,99 € / μήνας8,99 / μήνας
Συλλογή (ταινίες & σειρές)5.3811.370
Αποκλειστικό περιεχόμενο ΝαιΝαι
HDΝαιΝαι
4KΝαιΝαι
Προφίλ57
Πρόγραμμα για παιδιάΝαιΝαι
Γονικός ΈλεγχοςΝαιΝαι
Προβολή σε ταυτόχρονες συσκευέςΈως 4Έως 4
ΣυσκευέςSmart TVs, Smartphones, PCs, Tablets, Apple TV, Κονσόλες, Andoid TV κ.α.Smart TVs, Smartphones, PCs, Tablets, Apple TV, Κονσόλες, Andoid TV κ.α.
Δωρεάν δοκιμαστική περίοδοςΌχιΝαι