MEDIA

Γιώργος Μαργαρίτης: «Ήμουν εθισμένος στον τζόγο - Έχω παίξει και 50.000 τη ζαριά» (videos)

Γιώργος Μαργαρίτης: «Ήμουν εθισμένος στον τζόγο - Έχω παίξει και 50.000 τη ζαριά» (videos)
Glomex

«Αύριο τα χάνεις εσύ και τα παίρνω εγώ. Δεν τα παίρνει κανείς μαζί του. Έτσι σκεφτόμουν», είπε μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαργαρίτης

Ο Γιώργος Μαργαρίτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο. Ο λαϊκός τραγουδιστής μίλησε για τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Εδώ τα καλά τραγούδια» αλλά και το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Φοίβο Δεληβοριά. Σε άλλο σημείο της ενδιαφέρουσας συνέντευξής του αναφέρθηκε στον εθισμό του στον τζόγο ενώ διηγήθηκε προσωπικές ιστορίες από την πολυετή πορεία του στο ελληνικό τραγούδι.


Ο τραγουδιστής μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο: «Δέκα χρόνια ήμουν με τον τζόγο. Τότε το έπαιρνα σήμερα τα χάνω εγώ τα λεφτά και τα παίρνεις κι εσύ. Αύριο τα χάνεις εσύ και τα παίρνω εγώ. Δεν τα παίρνει κανείς μαζί του. Έτσι σκεφτόμουν. Έρχονταν κι οι ηθοποιοί και ρίχναμε 50.000 τη ζαριά. Ήταν και πάρα πολλοί γνωστοί. Δεν έχει τύχει να τα πούνε. Σε κάποιον που έχει τύχει και δεν έχει πρόβλημα γιατί να μην το πει. Τι έγινε;».

Σε άλλο σημείο μίλησε για τον «πόλεμο της μαρκίζας στα νυχτερινά μαγαζιά» και αφηγήθηκε ένα από τα πολλά απίστευτα περιστατικά που του έχουν συμβεί.

«Τραγουδούσα με τη Ρίτα (σ.σ. Σακελλαρίου) και ήταν πέντε – έξι κουτσαβάκια και μου έκαναν κίνηση να πάω εκεί», είπε κάνοντας νόημα πως του έδειξαν ότι έχουν όπλα μαζί τους. «Συνέχισα να κάνω την δουλειά μου, αλλά λέω τώρα εγώ θα σας κανονίσω. Κάνω λοιπόν, “κυρίες και κύριοι το τραγούδι αυτό είναι αφιερωμένο για τον τάδε φίλο μου” και μόλις άκουσαν το όνομα πετάχτηκαν κάποιοι απ’ αυτούς και ήρθαν και με ρώτησαν “που είναι το φιλαράκι μας;”».

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής μίλησε για τα πολύ δύσκολα και φτωχικά παιδικά του χρόνια. «Οι ευχάριστες στιγμές των παιδικών μου χρόνων ήταν ο καημός που υπήρχε μέσα μου για το καλό τραγούδι. Στο δημοτικό, που άκουγα μουσική στα καφενεία του χωριού και στους μεγαλύτερους από μένα που γλεντούσαν και τα έσπαγαν με τσιπουράκι και στραγάλια. Αυτό ήταν το καλό μου. Από ‘κει και πέρα δεν θέλω να το θυμάμαι το χωριό μου. Συγγνώμη, δεν θέλω να θυμάμαι την παιδική μου ηλικία. Τι να πρωτοθυμηθώ… Που δεν είχαμε να φορέσουμε ρούχα; Που δεν είχαμε να φάμε; Δεν εύχομαι στην πατρίδα μας να ξανασυμβεί αυτό το πράγμα».


Αναφερόμενος στη νέα του δουλειά με τον Φοίβο Δεληβοριά και τη Ρένα Μόρφη, ο Γιώργος Μαργαρίτης ανέφερε πως τα τραγούδια του έχουν στοιχεία αυτοβιογραφίας, ενώ με αφορμή το «Αίνιγμα η Γυναίκα», αναφέρθηκε και στη σχέση του με τις γυναίκες. «Πού να βρεις άκρη με τη γυναίκα. Βρίσκεις ακόμα γυναίκες και λένε είναι αδικημένες. Πουθενά δεν είναι αδικημένες αυτές κάνουν κουμάντο μια ζωή», είπε χαρακτηριστικά.