MEDIA

Οι αναποφάσιστοι και ο θυμός των πολιτών κρίνουν το αποτέλεσμα

Οι αναποφάσιστοι και ο θυμός των πολιτών κρίνουν το αποτέλεσμα

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις των κομμάτων λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες

Μακρύ αναμένεται να είναι το βράδυ των εκλογών, καθώς η πρώτη ασφαλής εκτίμηση φαίνεται ότι θα αργήσει.

Η εταιρεία Singular Logic υπολογίζει ότι στις 11 το βράδυ θα βγάλει μια «ασφαλή πρόβλεψη», εκτός και εάν το θρίλερ λάβει… παράταση.

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και τον Χάρη Λαζαρόπουλο επιχείρησε να παρουσιάσει τον πολιτικό χάρτη, όπως τουλάχιστον έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις των κομμάτων.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας επικοινώνησε με τα επιτελεία των κομμάτων και με δημοσκόπους, για να καταγράψει τις πρόσφατες τάσεις.

Σύμφωνα με αυτές, η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα αλλά το κρίσιμο θα είναι εάν έχει αυτοδυναμία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν για τη δεύτερη θέση, τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ, ο ΛΑ.ΟΣ. δίνει μάχη για να μπει στη Βουλή, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά όσο κι μοιάζουν να έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους, τα ποσοστά τους θυμίζουν «ασανσέρ».

Στην πολυκομματική Βουλή θέση δείχνουν να έχουν Χρυσή Αυγή, Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία, με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη να είναι πάνω στο «νήμα». Αντίθετα, εκτός φαίνεται να μένει η Δράση του Στέφανου Μάνου.

Καταλύτης των εκλογών οι αναποφάσιστοι

Στο ρευστό τοπίο πολιτικών συσχετισμών αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Παπουτσής, υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.

«Είτε θα καταρρεύσουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, είτε το πολιτικό σύστημα», είπε ο κ. Παπουτσής. Ο ίδιος θεωρεί ως βασικό παράγοντα, που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα τη στάση των αναποφάσιστων.

«Θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή αν θα πάνε να ψηφίσουν, ποιο κόμμα και πού θα βάλουν σταυρό. Όπως όμως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν το βάζετε παιδιά κάτω από το μαξιλάρι σας, για να το συζητήσουμε το πρωί», σημείωσε. Επικαλέστηκε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου για να πει ότι οι πολίτες θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος το θυμό τους και να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. «Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές», τόνισε ο κ. Παπουτσής.

Σε ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων, ειδικά εκείνων μικρής ηλικίας αναφέρθηκε ο διαφημιστής Μάκης Σεριάτος.

«Παίρνουμε δέκα τηλέφωνα για να λάβουμε μία απάντηση. Τη διαφορά θα την κάνουν κυρίως οι πολλοί νέοι άνθρωποι, που θα ψηφίσουν με ένα διαφορετικό τρόπο, αλλά και τα ιντερνετικά μέσα». Σημείωσε ο κ. Σεριάτος.

1DSC7356

Ναι στο ευρώ, όχι στο μνημόνιο

Ο κ. Γιάννης Κακουλίδης, υποψήφιος στη Β’ Πειραιώς με τη ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρθηκε στον τρίτο δρόμο, που προτείνει το κόμμα του.

«Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι στην ιδρυτική διακήρυξή μας και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας και στη θέση μας. Τρίτος δρόμος είναι το “ναι” στην Ευρώπη και στο ευρώ αλλά “όχι” στο μνημόνιο», σημείωσε ο ίδιος.

«Επειδή δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να γίνει ρόμπα, αναγνωρίζουμε ό,τι έχει υπογράψει, όμως θα επαναδιαπραγματευτούμε εφ’ όσον η κοινωνία μας φέρει στη Βουλή με ποσοστό που να μπορούμε να παρέμβουμε», είπε ο κ. Κακουλίδης.

Το πολιτικό σύστημα θα πληρώσει τα λάθη του, υποστήριξε ο κ. Ιωάννης Κοραχάης, υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ., ενώ εξήγησε γιατί δεν επιθυμεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ δεν θα ήθελα η Ν.Δ. να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, διότι μας οδήγησε στη μεγάλη κρίση, έκανε μεγάλα λάθη, δεν έκανε τίποτα για την ανάπτυξη, ενώ έφτασε στο σημείο ο αρχηγός του να ζητήσει συγνώμη μόνο από τους οπαδούς του και όχι από τους υπόλοιπους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοραχάης.

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα την επόμενη Δευτέρα αν η χώρα ανακοινώσει παύση πληρωμών. «Δεν θα συμβεί τίποτα», απάντησε ο Παύλος Σαράκης, υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και εξήγησε: «Τα χρήματα που είναι να πάρουμε, επιστρέφονται στους δανειστές μας. Μας μένουν χρήματα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας», είπε ο ίδιος.

2DSC7343


Προτάσεις που θα δώσουν «ανάσα» στην ελληνική κοινωνία κατέθεσε ο κ. Άγγελος Μοσχονάς, υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με την Δημοκρατική Συμμαχία.

«Να στηρίξουμε τους ανέργους, να ρυθμιστούν τα δάνεια του κόσμου που θέλησε να αγοράσει ένα μικρό σπίτι, έχασε τη δουλειά του και τώρα δεν μπορεί να τα αποπληρώσει», πρότεινε.

Ο κ. Μοσχονάς αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες των πολιτικών και των κομμάτων, που έχουν θυσιάσει ελάχιστα σε σύγκριση με τους πολίτες και την κοινωνία: «Να μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών, να κοπεί η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν, να σταματήσει το κράτος να τους δίνει αυτοκίνητα, να μειωθούν οι σύμβουλοι των υπουργών. Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να χρωστάει 7 δισ. σε μία αγορά που πεθαίνει, ενώ τα κόμματα να παίρνουν 50 εκατ. ευρώ για τις εκλογές την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις», σημείωσε.

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» συνδέθηκε με το ξεχασμένο από την πολιτεία Αγαθονήσι, δίνοντας βήμα στη Βασιλική Γιαμαίου, που αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα του νησιού.

«Το νησί μας δεν έχει υποδομές για να φιλοξενήσει για αρκετό καιρό τόσους πολλούς λαθρομετανάστες, υπάρχει μεγάλη ανεργία, αν κάποιος νέος θέλει να πάει σε κάποια σχολή ή περάσει σε πανεπιστήμιο για να σπουδάσει, αναγκάζεται να φύγει», δήλωσε η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Στην εκπομπή μετάφερε ερωτήματα και παρατηρήσεις του κοινού ο Χάρης Λαζαρόπουλος, ο οποίος ήταν σε είναι σε συνεχή επαφή με τους τηλεθεατές.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν

1) Κάρτες - Οι τελευταίες τάσεις των κομμάτων
2) Χ. Παπουτσής: Καταλύτης οι αναποφάσιστοι
3) Μ. Σεριάτος: «Κλειδί» οι νέοι και τα social media
4) Ι. Κοραχάης: Όχι σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ
5) Γ. Κακουλίδης: Ναι στο ευρώ, όχι στο μνημόνιο
6) Β. Γιαμαίου: Το ξεχασμένο από το κράτος Αγαθονήσι
7) X. Παπουτσής: Ρεαλιστικά και όχι εκβιαστικά τα διλήμματά μας
8) Π. Σαράκης: Στάση πληρωμών στους δανειστές μας
9) Ά. Μοσχονάς: Να κοπούν τα προνόμια των πολιτικών

Δείτε προηγούμενες εκπομπές:

Ελπίδα και ανάπτυξη θέλουν οι νέοι

Βασίλισσες της διαφθοράς Ελλάδα και Μποτσουάνα

Λερναία ύδρα η διαφθορά στην Ελλάδα

Πόσα μας χρωστούν οι Γερμανοί!

Έλληνες πολίτες Α' και Β΄ κατηγορίας!

Ποιους «κρατάει στο χέρι» ο Άκης

Τι κυβέρνηση θα έχουμε στις 7 Μαΐου

Πώς θα γίνουμε... Βούλγαροι και Ρουμάνοι

Το 15% των νέων έχει πάει σε ψυχίατρο!

Άνεργοι σε απόγνωση – εργαζόμενοι απλήρωτοι

Το μεγάλο δίλημμα ζωντανό πάντα: Ευρώ ή δραχμή;

Μία βόμβα στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας

Τo «τσουνάμι» των νέων οδυνηρών μέτρων

Τιμωρία ενόχων: Στο σκαμνί αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα

Ελληνικά Πετρέλαια: Οι μυστικές συμφωνίες και το προεκλογικό παιχνίδι