MEDIA

Γιάννα Αγγελοπούλου: Το κλάμα μπροστά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και η συμμαχία με τον διάβολο

Γιάννα Αγγελοπούλου
Η Γιάννα Αγγελοπούλου σε αποκαλυπτική διάθεση για τη ζωή της, την καριέρα της και την πολιτική
ΕΡΤ

Η Γιάννα Αγγελοπούλου σε αποκαλυπτική διάθεση για τη ζωή της, την καριέρα της και την πολιτική

Μια εκ βαθέων συνέντευξη με αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή, την περιπέτεια της υγείας της, τον ρόλο της ως γιαγιά αλλά και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παραχώρησε η Γιάννα Αγγελοπούλου το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ.

Αρχικά η Γιάννα Αγγελοπούλου περιέγραψε την απογοήτευση που ένιωσε όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης της ανακοίνωσε ότι δεν θα την έβαζε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, απόφαση που, όπως είπε, την έκανε να βάλει τα κλάματα.

Όπως εξιστόρησε όλα ξεκίνησαν το 1986 όταν «η Αθήνα με νέφος, τότε γίνονταν και συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων, προσπαθώ να μπω υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον Δήμο της Αθήνας, τότε κατέβαινε ο Έβερτ ο γνωστός “μπουλντόζας”».

«Προσπαθώ να βρω άκρη, ήταν τότε επικεφαλής του κόμματος ο πατέρας του Κυριάκου (Μητσοτάκη), ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τέλος πάντων, δεν έβρισκα ραντεβού, δεν μου έδινε και κανείς σημασία, αφίσες δεν είχα κολλήσει στους δρόμους… Για να μην τα πολυλογώ, βρήκα την άκρη και του λέω “δώστε μου μια ευκαιρία να βγω και ν’ αποδείξω. Όπως μου είπε εκ των υστέρων είχε πει στον Έβερτ “βάλε πολλές γυναίκες” – τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό, είναι μια άλλη κουβέντα. Με βάζει ο Έβερτ, βγαίνω. Κι ο Έβερτ μου λέει “είσαι και ωραία γυναίκα θα σε βάλω γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου”», συνέχισε την περιγραφή της η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η επόμενη συνάντηση με τον Μιλτιάδη Έβερτ έγινε με την ίδια να του λέει «δεν μου δίνετε μια θέση να δουλέψω;» και τον τότε δήμαρχο Αθηναίων να της απαντά «“σε ποια θέση;”. Λέω ακούμε πως τα σχολεία έχουν πρόβλημα. Εντάξει λέει θα στο δώσω. Αυτό με έκανε να με πιστέψει ο κόσμος και να με εκλέξει βουλευτή Α’ Αθηνών».

«Περνάνε λίγο τα χρόνια, ετοιμαζόμαστε για εκλογές και επειδή είχα γνωρίσει κόσμο νόμιζα θα με έβαζαν υποψήφια στην Α’ Αθηνών και με καλεί ο Μητσοτάκης και μου λέει “είσαι μικρή, δεν μπορώ να σε βάλω. Προηγούνται άλλοι με μεγαλύτερη προϋπηρεσία στο κόμμα”. Τότε άρχισα να κλαίω κι αυτή ήταν η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση» κατέληξε στην περιγραφή της η Γιάννα Αγγελοπούλου για την επαφή της με την πολιτική.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Μπορώ να συμμαχήσω με τον διάβολο αρκεί να βγει η δουλειά

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. «Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν έχω συναίσθηση κινδύνου. Μου έλεγε ο άνδρας μου “κουράζεσαι” το ένα, το άλλο. Όταν αναλαμβάνω κάτι έχω το δέος ότι κάποιος μου το εμπιστεύθηκε. Στην αρχή έχω πάρα πολύ άγχος. Τώρα, στην προσπάθεια του ’20-’21 το άγχος μου ήταν εποικοδομητικό. Τότε δεν ήταν. Βέβαια, έγιναν τα πράγματα, αλλά από την άλλη το πλήρωσα με την υγεία μου. Βέβαια είχα άγχος, αλλά πια εκεί τα δίνω όλα. Χτυπάω πόρτες για να επιτευχθεί ο στόχος. Μιλάμε για συμμαχίες… Μπορώ να συμμαχήσω και με τον διάβολο αρκεί να γίνει η δουλειά και θα κάνω τα πάντα».

Γιάννα Αγγελοπούλου: Αυτή τη φωτογραφία δεν αποχωρίζεται

Στη συνέχεια η Γιάννα Αγγελοπούλου αποκάλυψε το περιεχόμενο της ατζέντας της κάνοντας ειδική αναφορά στις φωτογραφίες που έχει πάντα μαζί της: «Έχω φωτογραφίες των παιδιών μου και των εγγονών μου. Έχω και την πρώτη φωτογραφία με τον Θόδωρο (Αγγελόπουλο), πριν καν να είμαστε μαζί. Είναι τυχαία φωτογραφία, συμπτωματική. Ήμουνα βουλευτίνα και με είχαν καλέσει στην Ακαδημία Αθηνών».

Εξομολογήθηκε, δε, ότι η πρώτη της σκέψη στην πρώτη συνάντηση με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο ήταν «αυτός ο “κρύος” ο πλούσιος τώρα γιατί μου δίνει τη θέση του;. Αυτό που με έκανε να τον πιστέψω είναι ότι αισθανόταν χαρούμενος κι ευτυχισμένος όταν με έβλεπε να είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη».

Γιάννα Αγγελοπούλου: Το πρόβλημα με την υγεία της

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε ανοιχτά και για το πρόβλημα με την υγεία της μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες όταν, όπως είπε, από «Iron Lady» αισθάνθηκε «απλώς Γιάννα».

«Τα δυσάρεστα σε δυναμώνουν. Το σοκ που έπαθα όταν μου είπαν “έχεις αυτό, να το προλάβουμε”, ήταν οι πρώτες διακοπές που έκανα με τα παιδιά μου Χριστούγεννα» ξεκίνησε την περιγραφή της για την περιπέτεια με την υγεία της.

«Πήγα να κάνω εξετάσεις και ο γιατρός φοβήθηκε, είπε στον Θόδωρο “το αίμα της είναι σαν νερό και δεν την αναλαμβάνω”. Ναι, υπήρχε κίνδυνος και για τη ζωή μου. Ο Θόδωρος είχε στεναχωρηθεί, έχει κι αυτός ένα πρόβλημα και ήταν στην Αθήνα. Ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο και τηλεφωνούσα στα παιδιά. Η Καρολίνα που αισθανόταν η γυναίκα της οικογένειας και μου έλεγε “μαμά αναπνέει καλά”. Όταν έκανα αργότερα έκανα την εγχείρηση στην σπονδυλική μου στήλη μου είπαν κάποια πράγματα θα τα ξεχάσεις όπως τη γιόγκα. Ένα πράγμα δεν θα πω, μην δουλέψετε για να μην πάθετε τίποτα» πρόσθεσε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ο ρόλος της ως γιαγιά

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στις εγγονές της τις οποίες εξομολογήθηκε ότι λατρεύει. «Είμαι λίγο τρελογιαγιά. Κάνουμε δικές μας ιστορίες, μιλάμε…». Τόνισε, μάλιστα, ότι «δεν μου αρέσει ο όρος πεθερά. Με ενδιαφέρει να είναι τα παιδιά μου ευτυχισμένα. Στηρίζω πιο πολύ τους συντρόφους των παιδιών μου. Η πιο ωραία στιγμή της μέρας είναι όταν μπορέσω να μιλήσω με τον ένα μετά με τον άλλον. Αν κάτι μου αρέσει στην τεχνολογία είναι πώς ενώνει την οικογένεια».

Μιλώντας, τέλος, για τη μαγειρική η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε ότι «έχω μάθει να μαγειρεύω τα πάντα. Έμαθα και μερικές συνταγές για να εντυπωσιάσω τα παιδιά μου. Όπως να βάζω φωτιά στα ζουμιά του φιλέτου. Βέβαια κινδυνεύσαμε να βάλουμε φωτιά στον κοιτώνα των παιδιών».

Σχετικές ειδήσεις