MEDIA

Πρωινή ζώνη: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης τη νέα τηλεοπτική σεζόν

Πρωινή ζώνη: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης τη νέα τηλεοπτική σεζόν

Οι μεταγραφές και τα πρόσωπα που παραμένουν στη θέση τους – Πώς διαμορφώνεται η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη τη νέα σεζόν

Σε ένα μήνα και κάτι, νωρίτερα ίσως από κάθε άλλη χρονιά, η νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκινά και οι μάχες των πρωινών αναμένονται δυνατές.

Κάποια κανάλια προχώρησαν σε μεταγραφές, ενώ άλλοι παρουσιαστές έμειναν για ακόμη μια χρονιά στη θέση τους.

Στον ΑΝΤ1, μετά την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά, τα ηνία αναλαμβάνει ο Γιώργος Λιάγκας. Δημοσιογράφος που έχει περάσει από το μετερίζι της ενημέρωσης, απέδειξε την περσινή σεζόν ότι έχει λόγο και κριτική άποψη για τα ειδησεογραφικά ζητήματα, κάτι που λειτούργησε ως άσος στο μανίκι του. Τη νέα χρονιά θα βρεθεί στο τιμόνι του «Πρωινού» και αυτή την περίοδο προετοιμάζονται τα πάντα. Η Δούκισσα Νομικού φημολογείται ότι έχει δώσει τα χέρια ήδη, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Στο team Λιάγκα θα παραμείνουν ο Τάσος Τεργιάκης και η Φωτεινή Πετρογιάννη, ενώ προστέθηκε και η δημοσιογράφος Αρια Καλύβα.

Το πάλαι πότε ταίρι του στη ζωή και στην TV, η Φαίη Σκορδά αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές, ίσως και την πιο ηχηρή, μεταγραφή της σεζόν. Επειτα από πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1, η ξανθιά παρουσιάστρια μετακομίζει στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ και σίγουρα η εν λόγω αλλαγή τραβά το ενδιαφέρον. Στο πλευρό της θα βρεθεί σίγουρα η Αφροδίτη Γραμμέλη, γυναίκα με δυνατό λόγο και τηλεοπτική παρουσία, που έχει συνεργαστεί άψογα κατά το παρελθόν με τη Φαίη. Η πρωινή εκπομπή θα προβάλλεται 10.00-12.00, ενώ αυτή την περίοδο αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στα γραφεία του MEGA δεν υπάρχουν ιδιαίτερες συζητήσεις για την πρωινή ζώνη. Η Ελεονώρα Μελέτη με την infotainment εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραμένει στη θέση της, με μία μικρή αλλαγή, αφού η Φλορίντα Πετρουτσέλι αποχώρησε και η Αννα Ζηρδέλη αναλαμβάνει τη θέση της. Ολα ίδια θα παραμείνουν και στην περίπτωση του «Πάμε Δανάη!» καθώς η επιτυχία της περσινής χρονιάς και τα ανεβασμένα ποσοστά δεν δημιουργούν περιθώρια για αλλαγές.

Οσον αφορά στο OPEN, η Μπέττυ Μαγγίρα συνεχίζει ακάθεκτη. Η παρουσιάστρια θα καλημερίζει το κοινό με το «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» και την ίδια ομάδα, ενώ ίσως προστεθεί κάποιος ακόμη.

ALPHA με σταθερές αξίες

Σταματίνα Τσιμτσιλή και «Happy Day» με την ίδια ομάδα (Τίνα Μεσσαροπούλου, Κώστας Φραγκολιάς και Δημήτρης Παπανώτας) συνεχίζουν το πρωινό τους ραντεβού με τους τηλεθεατές και θα δίνουν τη σκυτάλη στην Κατερίνα Καινούργιου και την εκπομπή «Super Κατερίνα». Η ξανθιά οικοδέσποινα ετοιμάζει πολλές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας της, αφού ο Γρηγόρης Γκουντάρας και ο Στέφανος Κωνσταντινίδης φημολογείται ότι θα βρεθούν στο πλευρό της, συναντώντας τους «παλιούς» Χρύσλα Γεωργακοπούλου και Γιάννη Πουλόπουλο που παραμένουν στις θέσεις τους. Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου αποχωρεί, ενώ νέα αρχισυντάκτρια αναλαμβάνει η Κατερίνα Πόθα.

Τι ετοιμάζουν το STAR και η ΕΡΤ1

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για το πρωινό του STAR. Αρχικά φημολογούνταν η μετακίνηση της Ιωάννας Μαλέσκου από τον ΣΚΑΪ, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Μετά, δημοσιεύματα ήθελαν τη Φαίη Σκορδά να μετακομίζει στο κανάλι της Κηφισιάς, κάτι που τελικά δεν έγινε. Το τελευταίο διάστημα πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι Ετεοκλή Παύλου και Ελένης Χατζίδου να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πρωινή ζώνη, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι. Να σημειωθεί ότι ο αθλητής και η τραγουδίστρια έχουν κάνει ένα μικρό πέρασμα από το OPEN, με τη χημεία τους να είναι ολοφάνερη και στη μικρή οθόνη. Οσον αφορά στο πάνελ; Νωρίς ακόμη για σχέδια και προβλέψεις.

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται από την ΕΡΤ1, που θέλει να ριχτεί με τη σειρά της στην αρένα της ψυχαγωγίας. Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης έχουν κάνει πρόταση στην εθνική μας παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά, χωρίς όμως να έχουν πέσει οι υπογραφές. Αν πάντως πραγματοποιηθεί το deal, τότε θα μιλάμε για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστροφή, που μόνο απαρατήρητη δεν θα περάσει.

Πηγή: Έντυπη έκδοση ΤΥΠΟΣ TV