MEDIA

Tηλεθέαση: Σάρωσε ο Παπακαλιάτης με τη σειρά «Maestro»

Tηλεθέαση: Σάρωσε ο Παπακαλιάτης με τη σειρά «Maestro»

Το βράδυ της Πέμπτης, η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έκανε πρεμιέρα με ένα επεισόδιο που καθήλωσε το κοινό.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέστρεψε στο τηλεοπτικό του σπίτι, στο μεγάλο κανάλι, για να αποδείξει ότι κάθε του σειρά ξεχωρίζει από άποψη αισθητικής και περιεχομένου.

Το αποτέλεσμα στους πίνακες της Nielsen ήταν εντυπωσιακό, με το «Maestro» να συγκεντρώνει 31,2% στο σύνολο και 34,8% στο δυναμικό κοινό ενώ κατάφερε να φτάσει σε τέταρτο έως και το 37,7%. Η σειρά πήρε lead in από τη «Γη της Ελιάς», που σημείωσε 25,4% στο σύνολο και 18,4% στους τηλεθεατές 18-54.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, στη βραδινή ζώνη, το βράδυ της Πέμπτης, από τις 21.00 έως τις 22.40, ο «Σασμός» του ALPHA έκανε 27,8% στο σύνολο και 25,7% στο δυναμικό κοινό. Ο «Παράδεισος των Κυριών», που ξεκινά στις 20.00 και τελειώνει στις 21.00, στο ίδιο κανάλι, επίσης σημειώνει υψηλά ποσοστά. Χθες, έκανε 18,5% στο σύνολο και 16,9% στο δυναμικό κοινό. Ο σταθμός έχει δημιουργήσει μία ισχυρή ζώνη μυθοπλασίας, όπως και το MEGA, με το κοινό να τους ανταμείβει.

Υπήρξαν, όμως, και οι παραγωγές μυθοπλασίας που αρκέστηκαν σε χαμηλά ποσοστά το βράδυ της Πέμπτης. Η μίνι σειρά «Σμύρνη μου αγαπημένη» στον ΑΝΤ1 έκανε 7,5% στο σύνολο και 7,6% στο δυναμικό κοινό, το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» στην ΕΡΤ1 4,2% και 2,9% ενώ το σίριαλ «Η δική μας οικογένεια» στο OPEN 3,6% και 3,8%.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, η νέα σειρά του MEGA έκανε πρεμιέρα με το δεξί και θα απασχολήσει πολύ. Ο πρώτος κύκλος του «Maestro» περιλαμβάνει 9 επεισόδια, ενώ ήδη ο δημιουργός Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοιμάζει και τον δεύτερο κύκλο.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος κύκλος κοστίζει 2.318.570 ευρώ και η επιδότηση της ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) είναι 927.428 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Μακροβιότερες εκπομπές: Από το «Φως στο Τούνελ» στους «Ράδιο Αρβύλα»

#Maestro: Οι τηλεθεατές είδαν… και το Twitter σχολίασε τη νέα σειρά